Начало Рали Крейг Брийн ще кара за Хюндай в рали Финландия

Крейг Брийн ще кара за Хюндай в рали Финландия

365
0
Пол Нейгл, Крейг Брийн
Пол Нейгл и Крейг Брийн; снимка: Хюндай

Тимът на Хюндай направи поредна промяна сред екипажите си, привличайки Крейг Брийн за рали Финландия. Ирландският пилот и навигаторът му Пол Нейгл ще се състезават заедно с Тиери Нювил/Никола Гилсул и Андреас Микелсен/Андерс Ягер.

Хюндай спечели неочаквана победа в Сардиния, където се проведе последният кръг преди лятната пауза в световния рали шампионат. Дани Сордо се оказа победител след проблеми за От Танак в последната отсечка на надпреварата. Микелсен пък се качи на подиума, носейки ценни точки на екипа в борбата за титлата при отборите. 6 кръга преди края на първенството тимът е начело в подреждането с аванс от 46 точки.

Днес Брийн е във фабриката на Хюндай Моторспорт, където ще му вземат мерки за седалка

Той ще направи тест преди рали Финландия, като ще участва и в рали Естония (12-14 юли), където ще кара и Микелсен.

„Високоскоростните финландски пътища изискват специфичен стил на управление, не толерират грешки, а разликите са минимални. Брийн спечели първия си WRC подиум във Финландия през 2016 г. и се е състезавал там всяка година от 2009-та насам с изключение на 2013-та”, се посочва в съобщението на отбора за привличането на Крейг.

Шефът на Хюндай Андреа Адамо също заяви, че рали Финландия е състезание със специфични изисквания.

„Битката в шампионата навлиза в критична фаза, а съперничеството е изключително оспорвано. Ето защо привлякохме Крейг Брийн за Финландия. Той демонстрира класа в тази надпревара и има огромен опит, който е безценен за нас. Подсигурихме достатъчно подготовка с рали Естония – състезание, което е много подобно на Финландия – и допълнителен тест”, допълни Адамо.

29-годишният Брийн сподели от своя страна, че се вълнува от дадения му шанс да кара отново WRC кола

„Чаках дълго и търпеливо.Финландия е ралито, където съм участвал най-много във WRC и се надявам да се отплатя на тима. Ще имам достатъчно време в колата преди самата надпревара. Тя пак ще е невероятно предизвикателство, но съм готов да сграбча шанса с две ръце. Ще се състезавам с №42 – номер от времето, когато за първи път участвах в картинг стартове през 1998 г. и който винаги ми е носел късмет. Да се надяваме, че и сега ще е така!”, добави той.