Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Като цяло бяхме силни, но просто нямахме късмет със сейфти кара

Льоклер: Като цяло бяхме силни, но просто нямахме късмет със сейфти кара

1996
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер стори всичко по силите си, но не успя да се пребори за победата в Гран при на Лас Вегас. Пилотът на Ферари все пак завърши подобаващо състезанието, взимайки второто място от Серхио Перес в последния тур. След това каза, че е разочарован да завърши втори, но пък се е наслаждавал на борбата и иска повече състезания, в които да може да участва в битка за победата.

„Какво състезание! Наслаждавах се на надпреварата. Разочарован съм да завърша втори, но това бе най-доброто, което можех да постигна. Мисля, че (в началото) Макс [Верстапен] загуби сцепление. Имахме темпо и си върнах позицията“, коментира монегаскът непосредствено след финала на състезанието.

„Като цяло бяхме силни, но просто нямахме късмет със сейфти кара. Второто място дойде с много борба, но пък много ми хареса“, обясни Льоклер

„Уикендът ни не започна по начина, по който трябваше. Затова съм толкова щастлив, че завършва така. Нямаше как да се получи по-добро състезание от това като първи старт в [Лас] Вегас. Енергията на този град е невероятна. Съжалявам за второто място. Дадох всичко от себе си! Но трябва да има повече надпревари като тази. Беше истинско удоволствие!“, допълни Льоклер.

По-късно Льоклер допълни, че Верстапен му е обяснил ситуацията. Според него би било по-добре ако от рейс контрола бяха наредили на съперника да върне позицията.

Карлос Сайнц завърши шести в Лас Вегас. Испанският пилот на Ферари отбеляза, че уикендът бе добър за отбора, но не и лично за него

„Имахме проблем с температурата на двигателя, защото се състезавах в средата на колоната и бе трудно бързо да се наваксват позиции. Справихме се обаче със стратегията. Прехвърлихме се на вариант с две спирания в бокса и втората част на надпреварата бе по-добра.“

„Цялото състезание бе ограничаване на щетите след наказанието. Но взехме важни за шампионата точки. Нямам търпение да се състезавам в Абу Даби следващия уикенд. Битката за второто място при конструкторите продължава“, добави Сайнц.