Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Либърти били готови да покрият част от заплатата на Алонсо

От Либърти били готови да покрият част от заплатата на Алонсо

3855
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

От Либърти Медия били готови да покрият част от заплата на Фернандо Алонсо, ако двукратният световен шампион се завърне във Формула 1, твърди испанският вестник Марка. Присъединяването на Даниел Рикиардо към Макларън от 2021 г. оставя свободен кокпит в Рено. Смята се, че Алонсо води разговори с тима за мястото. Той спечели и двете си титли в Гран при с френския тим.

Според испанското издание на Рено им трябва наистина голямо име, за да задържат тима във Формула 1. В момента автомобилните производители в цял свят изпитват сериозни затруднения с прекъсване на производството и проблеми с веригите доставчици, както и с търсенето. Това може да доведе до преразглеждане на спортните програми при някои от тях.

Най-големият проблем за връщане на Алонсо е заплатата му. От Либърти обаче били готови да покрият част от възнаграждението му.

Бившият F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл смята, че възможността испанецът отново да кара в Гран при е налице.

„Мисля, че Алонсо иска отчаяно да се върне във Формула 1”, каза англичанинът в Скай Спортс.

Друг бивш пилот от първенството – Марк Жене – също е на мнение, че сънародникът му може пак да кара в F1.

„Според мен Алонсо може да се върне в F1 през 2021 г. и да, виждам го в отбор като Рено. Не ми изглежда странно”, каза той.

 

View this post on Instagram

 

Magny Cours. Francia. V10. #f1 #v10

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on