Начало WRC News Льоб преговаря с М-Спорт да кара Форд Пума Rally1 догодина

Льоб преговаря с М-Спорт да кара Форд Пума Rally1 догодина

851
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хелена Ел Мокни/Хюндай Моторспот

Себастиен Льоб преговаря с М-Спорт да кара в световния рали шампионат догодина. Според информация на dirtfish.com най-успешният пилот в историята на WRC води разговори лично с Малкълм Уилсън, тъй като иска да изпробва новото поколение автомобили Rally1. М-Спорт ще се състезава с Rally1 вариант на Форд Пума. Деветкратният световен шампион каза по-рано тази година, че има желание да си опита силите и с новите WRC коли. Той имаше ограничена програма с Хюндай през 2019-2020 г.

„Водим разговори и това е всичко, което ще измъкнете от мен“, е заявил Уилсън пред DirtFish

Льоб каза през април, че основната му програма за 2021 г. включва Дакар и Extreme E.

„Може би ако някой се обади… Ако Малкълм ме помоли да направя рали и има нужда от мен, тогава защо не? Ако му трябвам не за цял сезон, а за половин сезон – защо не?“, риторично попита французинът.

Очевидно обаждания е имало въпреки нежеланието на Уилсън да разкрие повече подробности. Британският мениджър умее изключително добре да се възползва от разкрилите се пред него възможности. При оттеглянето на Фолксваген той убеди Себастиен Ожие да се присъедини към М-Спорт и взе титлите през 2017 и 2018 г. Льоб веднъж е бил близо до присъединяване към екипа му – през 2005 г., но в крайна сметка остана със Ситроен.

Желанието на Льоб да кара в Дакар може да е причина за изключване от евентуална програма с М-Спорт на рали Монте Карло. Причината е, че WRC надпреварата стартира 2 дни след финала на Дакар

Льоб освен това ще се събере с легендарния си навигатор Даниел Елена. Двамата се разделиха със скандал заради Продрайв по-рано тази година. В началото на август обаче Себастиен съобщи, че заедно ще участват в рали Монблан Морзин през септември. Екипажът ще е с Пежо 306 Макси. Елена бе до Льоб при всички успехи на французина в световния рали шампионат.