Начало WRC News Льоб: Първият ми сезон с Хюндай бе страхотен

Льоб: Първият ми сезон с Хюндай бе страхотен

609
0

Себастиен Льоб ще участва в 65-ото издание на Рали дю Вар – последен кръг от френския рали шампионат, който ще се проведе на 21-24 ноември. С тази надпревара той ще сложи финал на първия си сезон с Хюндай. Преценката му за състезателната година е, че е преминала страхотно.

Деветкратният WRC шампион ще е зад волана на Хюндай i20 Coupe WRC в Рали дю Вар. Програмата му в световния шампионат току-що приключи с надпреварата в Испания, в която завърши четвърти. През 2020 г. Льоб вероятно ще продължи да кара за тима от Алценау, но отново само през половината първенство.

„Испания бе положителна надпревара за целия екип на Хюндай Моторспорт. Нашето представяне не бе на ниво още от събота, но темпото на Тиери [Нювил] и Дани [Сордо] бе окуражаващо. i20 Coupe WRC е фантастичен автомобил на всякакъв терен. До последно натискахме, колкото можехме, но просто не постигнахме желаните времена. Все пак си тръгнахме от Испания с много точки за конструкторския шампионат“, коментира французинът.

Льоб има три победи в Рали дю Вар – през 2000, 2009 и 2014 г.

След успеха си в рали Вож Гранд-Ест през юни пък сега ще се възползва от още една възможност да се състезава в родината си.

„Винаги съм благодарен за възможността да карам пред френските фенове. Изключително много се забавлявах на Вож по-рано тази година, а Рали дю Вар ще е още едно специално събитие. Сега обаче за първи път ще карам с Хюндай. Първият ми сезон с тима бе страхотен. Това състезание ще е перфектна възможност да завършим състезателната година с поглед към следващата“, допълни Льоб.

Директорът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо сподели, че екипът му използва всеки шанс да демонстрира възможностите на колата си. „Льоб зад волана е допълнителен бонус за феновете“, каза още Адамо.