Начало Рали Льоб ще кара за Хамилтън в Extreme E

Льоб ще кара за Хамилтън в Extreme E

566
0
Себастиен Льоб, Кристина Гутиерес
Себастиен Льоб и Кристина Гутиерес; снимка: Extreme E

Себастиен Льоб и Кристина Гутиерес ще са пилоти в тима на Люис Хамилтън за шампионата Extreme E. Екипът X44 бе основан наскоро от седемкратния световен шампион във Формула 1, който успя да привлече деветкратния носител на WRC короната.

Льоб приключи тази година договора си с Хюндай в световния рали шампионат. Той ще кара в началото на 2021 г. в рали Дакар. През кариерата си печели 79 WRC победи и 9 световни титли.

„Присъединяването към X44 ми дава възможност да правя това, което обичам. Нямам търпение да се състезавам с електрически автомобил. Наскоро имах шанс да покара колата и е невероятна.“

„Кристина е фантастична и нямам търпение да работим заедно, да видя какво ще постигнем. Наистина съм впечатлен от работата на Люис във Формула 1 и за мен е чест да мога да се трудя с него по този проект“, каза Льоб.

Кристина Гутиерес е първата испанка, успяла да финишира в Дакар в категорията на автомобилите. Тя има четири завършени Дакар-а и е прекрасно запозната с натоварванията на рали надпреварите за издръжливост. Гутиерес коментира от своя страна, че ще получи шанса да работи с двама от своите герои.

„Себастиен Льоб е най-невероятният рали пилот на всички времена. Надявам се да науча много от него. Освен това съм огромен фен на Формула 1 и гледам Люис как се състезава от години. Молбата да се присъединя точно към неговия отбор е сбъдната мечта.“

Самият Хамилтън каза, че се гордее с избора на екипа си.

„X44 определено избра много силни състезатели. Радвам се да приветствам вероятно най-великия рали пилот на всички времена Себастиен Льоб и съотборничката му Кристина Гутиерес в семейството на Extreme E. И двамата имат огромен офроуд и рали опит, който ще им послужи добре в надпреварите догодина“, сподели основателят и CEO на първенството Алехандро Агаг.