Начало Rally Льоб води в Испания пред Нювил и Сордо, кошмарен ден за Ситроен

Льоб води в Испания пред Нювил и Сордо, кошмарен ден за Ситроен

673
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб; снимка: Хюндай

Себастиен Льоб води в края на първия ден от рали Испания, предпоследен кръг от световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. Деветкратният носител на короната е с аванс от 1,7 сек пред съотборника си в Хюндай Тиери Нювил. Трети в генералното подреждане е Дани Сордо с третия i20 Coupe WRC (+7,6 сек), за когото това е домашна надпревара.

Сордо всъщност водеше през по-голямата част от деня.

Льоб не тръгна особено добре в началото, но следобед темпото му се стабилизира

Французинът спечели три от петъчните шест отсечки. В края на петъка сподели, че е имал възможност да натисне сериозно, тъй като колата му е била перфектна.

„Имаше доста коловози, опитах се да преминавам колкото се може по-чисто. Все още имам известни проблеми със задната част на колата“, обясни от своя страна Нювил.

Четвърти в класирането в Испания е Крис Мийк, следван от От Танак. Естонецът бе първи по трасето и каквито и усилия да полагаше, не можеше да се бори в челото.

Петъкът бе кошмарен за екипа на Ситроен, чийто пилоти имаха технически проблеми. Първо Себастиен Ожие загуби повече от 3 минути заради повреда на сервото в третата отсечка. Изоставането му означава, че французинът губи шансове за титлата този сезон, освен ако нещо сериозно не сполети Нювил и Танак.

„Много е трудно да запазя концентрация, тъй като няма за какво да карам“, призна Ожие.

Следобед в петата отсечка колата предаде и Есапека Лапи. От Ситроен съобщиха, че финландецът не може да продължи, но не дадоха подробности каква бе повредата му.