Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер, Алонсо и Бътън също ще се включат във виртуалните 24 часа...

Льоклер, Алонсо и Бътън също ще се включат във виртуалните 24 часа на Льо Ман

949
0
24 часа на Льо Ман
снимка: Тойота

Шарл Льоклер, Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън ще са сред пилотите, участващи във виртуалните 24 часа на Льо Ман. В надпреварата се включват редица титуляри от Формула 1 – Макс Верстапен, Ландо Норис, Пиер Гасли. Жан-Ерик Верн и Щофел Вандоорн от Формула Е също ще са част от състезанието.

Във Ферари решиха да участват в онлайн варианта на легендарната денонощна надпревара за издръжливост с три екипажа. С №52 ще са Шарл Льоклер, Антонио Джовинаци, Дейвид Тоница и Енцо Бонито.

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо има и две победи в 24 часа на Льо Ман. Той ще е в екипаж на Олинспортс с бившия F1 състезател Рубенс Барикело и геймърите Оли Пахкала и Ярл Тайн.

„Имах невероятния късмет да спечеля две победи в 24 часа на Льо Ман, но нивото на конкуренция във виртуалната надпревара може да е дори по-високо”, сподели Алонсо.

Бътън има свой екип – Рокет Моторспорт. Негови съотборници ще са Алекс Бънкомб и други двама симрейсъри – Джон фон дер Хейд и Мат Ричардс.

Виртуалните 24 часа на Льо Ман ще се състоят на датите, за които бе предвидено 88-ото издание на надпреварата – 13 и 14 юни. Пандемията от COVID-19 принуди организаторите да отложат събитието за септември. Онлайн версията ще включва тренировки в сряда и четвъртък и квалификация в петък (12 юни).