Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Няма да съм №1 във Ферари

Льоклер: Няма да съм №1 във Ферари

3607
0
Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Шарл Льоклер няма да е номер едно в екипа на Ферари догодина, заяви самият пилот. От 2021 г. съотборник на родения в Монако състезател ще е Карлос Сайнц. Привличането на испанеца на мястото, което Себастиан Фетел ще освободи след сезон 2020, предизвика редица анализи дали Скудерията ще фаворизира Льоклер. Шарл бе категоричен пред френския вестник Л’Екип, че му предстои сериозно предизвикателство.

„Няма да съм номер 1 във Ферари”, заяви Льоклер

„Мисля, че Карлос е великолепен пилот и ако хората още не са го разбрали, той ще им го демонстрира през 2021 г. Това ще е страхотно предизвикателство за мен.”

При официалното обявяване на раздялата между Ферари и Фетел пък Льоклер сподели, че за него е било огромна чест да е съотборник на четирикратния световен шампион.

„Себ ме научи на много неща. Считам се за късметлия заради това, че ми е съекипник, защото е страшно опитен състезател”, каза сега той.

През миналия уикенд пък Шарл участва в специално събитие. Той направи една обиколка на трасето в Монте Карло, съпроводен от камери за късометражния проект на френския режисьор Клод Льолуш „Le Grand Rendez-vous”

В Монако улиците бяха затворени за осъществяването на снимките. Шарл бе зад волана на Ферари SF90 Stradale. На снимките за кратко се появиха принц Албер и президентът на Ферари Джон Елкан.

По време изолацията заради пандемията от COVID-19 Льоклер поддържа форма у дома с тренировки и участие във виртуалните Формула 1 надпревари

Според него онлайн състезанията едновременно помагат на пилотите и забавляват феновете. Покрай стриймовете Шарл сподели и повече подробности за себе си. Той посочи, че любимото му италианско ястие е пицата, а в училище най-много харесвал математиката. От италианския език най-много му допада фразата „Mamma mia!” и я използвал по всякакви поводи. За най-хубав момент от дебютния си сезон във Ферари посочи победата на Монца, а на въпрос каква свръхестествена сила би искал да притежава отговори: „Телепортация!”

„Така бих могъл моментално да пътувам от едно място до друго. Би било по-лесно да се придвижвам, а вечер щях да се прибирам вкъщи, което е страхотно.”