Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер за Фетел: За мен бе огромна чест да съм ти съотборник

Льоклер за Фетел: За мен бе огромна чест да съм ти съотборник

2034
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Шарл Льоклер реагира на новината, че Себастиан Фетел напуска Ферари след 2020 г. с изявлението, че за него е било чест да е съотборник на четирикратния световен шампион. Германецът и Скудерията решиха да не продължават да се състезават заедно, след като не се разбраха

„За мен бе огромна чест да съм ти съотборник. По пистите имахме някои напрегнати моменти. Някои приключиха добре, други не по начина, по който и двамата искахме, но помежду ни винаги е имало уважение, макар отстрани да не бе възприемано така. Никога не съм научавал толкова много, колкото през времето, в което бяхме съекипници. Благодаря за всичко, Себ”, написа Льоклер в социалните мрежи.

Според бившия пилот Мартин Брандъл Фетел води разговори с поне един отбор във Формула 1

„В официалното съобщение е изяснено, че не става дума за пари. Очевидно е, че не е заради представяне в тазгодишния сезон. Затова би трябвало да е заради статут и контрол след нараняващите инциденти през 2019 г.”, смята британецът.

Според италианския журналист Лео Турини Фетел има предложения от Рено и Макларън. Двата отбора преговарят за нови договори с пилотите, считани за най-вероятни негови заместници – Даниел Рикиардо и Карлос Сайнц. Смята се, че вариант е и Антонио Джовинаци. Мнението на някои италиански медии е, че пилотът на Алфа Ромео трябва да направи страхотен сезон 2020, за да го вземат във Ферари. Според тях в Скудерията могат да изчакат до около август преди да подпишат с нов състезател. От Рено и Макларън също искат дотогава да са уредили новите контракти, като и от двата отбора дадоха индикации, че предпочитат да запазят Рикиардо и Сайнц.