Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с оферти от Макларън и Рено?

Фетел с оферти от Макларън и Рено?

3257
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел е получил предложения от отборите на Макларън и Рено във Формула 1. Информацията сподели италианският журналист Лео Турини пред Скай Италия. Това е пореден щрих към случващото се с четирикратния световен шампион, чийто договор с Ферари изтича в края на 2020 г.

Турини, който е доста близък с Ферари, написа по-рано в блога си, че Фетел и Скудерията ще трябва да стигнат до решение дали имат бъдеще заедно за по-малко от два месеца

Той потвърди информацията, че от Маранело са оферирали нов договор на немския пилот за 1 година и са поискали отговора му преди края на юни. Досега се говореше за две предложения – едногодишно и за по-дълъг период, като според Гадзета дело спорт Себастиан отхвърлил първото.

„На [Луис] Камилери и [Матия] Биното не им е хрумвало да му предлагат ролята на втора цигулка. Определено се иска сериозно въображение, за да си ги представиш как казват на четирикратен световен шампион: „Хайде, остани да поддържаш Шарл [Льоклер]”, който е феноменален, но досега има две победи. Да се отнесем малко по-сериозно”, сподели Турини.

Според италианския журналист колебанието на Фетел се корени в неувереността му, че ще има някаква промяна в управлението на пилотите. Същевременно Льоклер има договор до 2024 г. с тима.

Турини е на мнение и че на Фетел при всички положения ще му се наложи да приеме по-ниска заплата

Той смята, че най-добрият кандидат за мястото на Себастиан – в случай, че не се разберат с Ферари – е Карлос Сайнц.

В момента Сайнц е пилот на Макларън – Бърни Екълстоун посъветва Фетел да отиде точно в екипа от Уокинг. Рено пък води разговори с Даниел Рикиардо (подробности за ситуацията, в която се оказа австралийският пилот – в новия брой на списание ClubS1 – 237). Според Ален Прост френският тим би предпочел да запази настоящите си пилоти. Шефът на отбора Сирил Абитебул разказа, че дискусиите са затруднени, тъй като първоначалните планове – да се види как ще потръгне сезонът и да се направят сравнителни анализи – се провалиха заради пандемията от коронавируса.