Начало Moto News Лоренсо ще пропусне MotoGP стартовете в Чехия и Австрия

Лоренсо ще пропусне MotoGP стартовете в Чехия и Австрия

370
0
Хорхе Лоренсо
Хорхе Лоренсо; снимка: HRC

Хорхе Лоренсо реши да продължи възстановяването си, след като се контузи тежко по време на уикенда за Гран при на Холандия. Пилотът на Хонда падна на легендарната писта Ассен, което доведе до сериозни проблеми с гърба. Лоренсо изкара известно време в корсет след инцидента, за да подпомогне лечебния процес.

Според съобщението на тима му обаче, испанецът все още изпитва известна болка и движенията му на мотор е ограничено. Поради това пилотът и отборът са постигнали споразумение периодът за възстановяване да бъде удължен.

От Хонда посочват, че Лоренсо ще се върне на писта за надпреварата на Силвърстоун. Състезанието във Великобритания е на 25 август. Това означава, че Хорхе ще има още три седмици да се лекува и ще пропусне стартовете в Чехия и Австрия (съответно на 4 и 11 август).

„Хорхе Лоренсо и Хонда се съгласиха, че е най-добре да пропусне тези две състезания, за да продължи възстановяването си и да се избегне допълнителен риск от контузия”, се казва в съобщението. „Той се лекува през лятната пауза. Състоянието му се подобри, но все още изпитва известна болка. Новата цел е завръщане на Силвърстоун.”

Щефан Брадл ще кара на мястото на Лоренсо в стартовете в Брно и на Ред Бул Ринг. Немският пилот предварително имаше в програмата си участие в Гран при на Чехия с уайлдкард, но сега ще е със заводския тим.