Начало Списание Люис Хамилтън в по-трудния сезон

Люис Хамилтън в по-трудния сезон

38
0

Въпреки великолепната победа на Люис Хамилтън в Монако и блестящите представяния в други състезания е очевидно, че за младия британец е далеч по-трудно през настоящия сезон във Формула 1 и това е в центъра на нашето внимание през този месец. Защото от представянето на Люис зависи в голяма степен интересът към сезона. Не става въпрос за харизмата на младия пилот, а за напрежението над екипа на Ферари, който е много по-силен отколкото преди година и шампионатът е всъщност с обърнати параметри спрямо 2007 г., когато червените бяха на доста писти догонващия тим.
Някои от най-силните разработки на Ферари пък са други важни теми в списанието ни този месец, както и топсистемата на задното окачване на Рено, което дава поне надежда за Фернандо Алонсо.
Личните ни срещи обаче с Пат Саймънс и съотборника на испанеца Нелсън Пикет младши далеч не дават подобен за оптимизъм на привържениците на двукратния шампион и френския екип, но от друга страна разкриват напълно ситуацията и защо младият и безспорно талантлив бразилец има толкова сериозни трудности.
Друга наша среща с Колин Колес, шефът на просперащият тим на Форс Индия, хвърля поглед върху този обновен екип във Формула 1, а ни дава и известно самочувствие, че и един човек от нашия регион, за когото рали Златни е било върхът, може да постигне много във Гран при.
Докосването до самата работа в тима на Приста Ойл Рали тим и Крум Дончев е друга специална тема в този брой, както и личният разказ на Йордан Севов от първия етап в алтернативите на прочутото рали Дакар. Жельо Василев пък разказва от мястото на събитието за лудостта на Америка – Наскар.
Месеците май и юни традиционно са наситени с надпревари и събития и някак неусетно за пореден път увеличихме обема на нашето списание и какво по-хубаво от това, когато има толкова невероятни автомобилни състезания и мигове.

Иван Тенчев

Коментари