Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън: Валтери не трябва да защитава представянето си тази година

Люис Хамилтън: Валтери не трябва да защитава представянето си тази година

4312
0
Хамилтън и Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън заяви, че не е необходимо Валтери Ботас да защитава представянето си през този сезон. Седемкратният световен шампион вярва, че Валтери е доказал своите качества и смята, че ще бъде негов основен съперник за титлата през 2021.

Финландският състезател стана вицешампион за втора поредна година, но не бе никаква заплаха за Хамилтън. Британецът записа 11 успеха и събра актив от 347 точки. В същото време Ботас спечели само два пъти и изостана на 124 точки зад световния шампион. Въпреки това Люис често говореше за силните страни на своя съотборник и похвали неговото представяне.

„Не мисля, че Валтери трябва да защитава представянето си през този сезон. Той продължава да работи усилено и определено бе много бърз в квалификациите. Както съм казвал преди, никога не е лесно да имаш силен съотборник. Това е постоянна емоционална и психическа битка през цялата година“, сподели Хамилтън.

„Страхотното в нашата работа е, че се борим много здраво на пистата, но извън нея сме в прекрасни отношения. Знам, че Валтери е съперник за титлата и затова догодина трябва да съм още по-бърз“, обобщи британският пилот на Мерцедес.

През сезон 2020 Валтери триумфира в пет квалификации, но спечели само едно състезание от полпозишън. Финландецът призна, че не е удовлетворен да завърши на втора позиция и добави, че годината е била трудна за него.

„Разбира се, не постигнах поставената си цел. Но гледайки общата картина, научих много положителни неща и подобрих карането си. Надявам се да пренеса това през следващата година и да се боря за победата във всяка надпревара“, заяви Валтери Ботас.