Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дали Люис ще се поддаде на напрежението? Да, благодарение на Макс. 100%,...

Дали Люис ще се поддаде на напрежението? Да, благодарение на Макс. 100%, категоричен е Алонсо

4402
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен, Ред Бул, Мерцедес
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Фернандо Алонсо е убеден, че Люис Хамилтън ще се поддаде на напрежението в битката срещу Макс Верстапен за титлата през сезон 2021 във Формула 1. Двукратният световен шампион заяви това си мнение пред нидерландския вестник Де Телеграаф.

Верстапен има 12 точки аванс пред Хамилтън 5 кръга преди края на шампионата. Първото от тези състезания е този уикенд – Гран при на Мексико.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Дали мисля, че Люис ще се поддаде на напрежението? Да, благодарение на Макс. 100%“, бе категоричен Алонсо

„Всичко е страхотно, когато Люис трябва да се бори само със съотборника си Валтери Ботас са титлата. Сега чувства известно напрежение и се въвлича в неприятности. Освен това този сезон виждате, че британската машина пак заработи. Макс се справя много добре с всичко. Шампионатът е много интересен, включително извън пистата.“

Алонсо неколкократно намеква, че британски пилоти получават преференциално отношение във Формула 1. Той обаче недоволства и по принцип от прилагането на определени правила в спорта – като тези за ограниченията на пистата например. Пилотът на Алпин изрази сериозно недоволство от решенията на стюардите в САЩ, но не очакваше в Мексико да получи отговори на въпросите си. Според него и инцидентите между Хамилтън и Верстапен на пистите Силвърстоун и Монца не са били разглеждани по един и същи начин.

„След удара на Силвърстоун от Ред Бул се намесиха, иначе всичко можеше да си остане тихо и спокойно. След катастрофата на Монца имаше много повече говорене. И Макс получи наказание преместване на грида за следващото състезание. Това също е част от натиска от определени страни.“

„Уважавам страшно много онова, което Макс и Люис постигат. И двамата са на топ ниво всеки уикенд. Без значение дали е мокро, сухо или ветровито. Начинът, по който Макс се справя в Ред Бул – не мисля, че друг е способен на това“, допълни Алонсо.

Завръщането на Алонсо във Формула 1 бе приветствано в спорта и двукратният световен шампион определено прави впечатление, въпреки че не разполага с автомобил, позволяващ му да се бори в челото. Повече подробности за това как работи испанецът може да намерите в новия брой на ClubS1 (251).