Начало Картинг Михалев и Джулиан спечелиха големите финали в 9-ия кръг на София Картинг...

Михалев и Джулиан спечелиха големите финали в 9-ия кръг на София Картинг Ринг

326
0

Симеон Михалев и Алекс Джулиан спечелиха двата големи финала в 9-ия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг – Renault Karting Championship, който се организира за 3-а поредна година.

Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха 33 пилоти, сред които и 2 дами – Руми Петрова, Александра Александрова.

В квалификацията най-бърз беше Борис Карастанев, който постигна време от 47.946 сек. След него се наредиха Страхил Иванов и Джулиан.

Следваха полуфиналите, след които 11 пилоти се класираха за големия финал А. Това сториха Джулиан, Христо Куличев, Михалев, Георги Ванков, Карастанев, Цветан Делчев, Александър Керемидарски, Виктор Пенев, Виктор Цветанов, Александър Бояджиев и Педро Фугуейредо.

Останалите сформираха малките финали, като победители в тях станаха Милуш Баханов (финал С) и Арам Агопян (финал В).

В големия финал А победата грабна Михалев, който остави зад себе си Ванков и Карастанев. Шампионът за миналия сезон Джулиан остана 5-и.

След това се състоя и т.н. суперфинал. В този финал участваха 11-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 11-о време първи, този с 10-о втори и т.н.

Стартът бе в стил „24-те часа на Льо Ман“ от 60-те години на миналия век, при който пилотите започват състезанието, тичайки от място към машините си. По време на надпреварата пилотите, както и в останалите финали, трябваше да направят по 2 бокса. Победител стана Джулиан, въпреки че стартира от дъното на решетката. Той остави зад себе си на 3.3 сек Страхил Иванов. Подиумът допълни Баханов.

Следващият финален кръг ще се проведе на 13 май, в който ще участват първите 24 в генералното класиране след отминалия 9-и кръг. Техните имена можете да видите на графиката долу.