Начало Рали Магалеш с първа победа в IRC

Магалеш с първа победа в IRC

41
0

След драматична развръзка в края на рали Азорес, Бруно Магалеш все пак успя да вземе победата, която е първа за него в IRC сериите.

Още в началото на третия ден Юхо Ханинен с Шкода успя да поеме отново водачеството в ралито и отвори сериозна преднина пред Магалеш, но в предпоследния етап, когато вече изглеждаше като сигурен победител, финландецът спука гума, което му коства две минути време и така той пропадна до четвърта позиция, като начело излезе съотборникът му Ян Копецки, който започна последната отсечка като лидер.

Точно в нея обаче чехът се удари и отпадна, подарявайки победата на Магалеш.

Така денят за Шкода от триумфален се превърна в катастрофален, след като вместо двойна победа, чехите записаха една трета позиция (на Ханинен) и едно отпадане (на Копецки).

Същевременно пък неочаквано шампионът Крис Мийк се озова втори на финала, въпреки изключително големите проблеми, които имаше през цялото рали и въпреки първата си стартова позиция в последния ден, която му отреждаше ролята на „чистач“ на етапите.

Норвежецът Андреас Микелсен с Форд Фиеста остана четвърти, след като във втората отсечка за деня налетя на крави, които бяха излезли на пътя и повреди сериозно колата си. Етапът бе отнемен и останалите пилоти след Микелсен получиха служебни времена. Самият той пък успя да продължи, въпреки повредите, но именно заради тях не успя да постигне и нищо по-добро като класиране.

Бернардо Соуса повреди колата си при удар в банкета в 18-тия етап от надпреварата и финишира десети, като така най-добрият португалски пилот (с изключение на Магалеш разбира се) в това рали станa Рикардо Мура с Митсубиши Лансер Група N.