Начало Избрани Maкларън подписа договор за партньорство с Гугъл

Maкларън подписа договор за партньорство с Гугъл

1224
0
Макларън MCL36
Макларън MCL36, снимка Макларън

Макларън Рейсинг обяви мащабно многогодишно партньорство с американския технологичен гигант Гугъл за своите отбори от F1 и Extreme E .

Интересът на Силициевата долина към Формула 1 продължава да става все по-голям. Гугъл се присъединява към големи технологични компании като Oracle, Amazon Web Services, AMD, Cognizant и Dell Technologies. Всички тези ИТ гиганти присъстват по един или друг начин на стартовата решетка в F1.

В момента стойността на Google е 1,7 трилиона долара. Според Макларън, това ще позволи на продуктите на компанията Android и Chrome да осигурят безпроблемно технологично изживяване във всички операции на отбора. Също така трябва да помогнат за подобряване на представянето му на пистата.

Макларън
снимка, Макларън

Абсолютно сме щастливи и горди да приветстваме Гугъл в семейството на Макларън Рейсинг, коментира изпълнителният директор Зак Браун.

Гугъл е световен лидер в областта на технологиите и е новатор в свързването на хората по света. Чрез интегрирането на платформи като Android и Chrome в нашите операции, екипът ни ще получи по-добра подкрепа, за да се съсредоточи върху постигането на силни резултати.“

„Очакваме с нетърпение едно вълнуващо партньорство, което ще обхване F1 и Extreme E.

Брандирането с Android и Google Chrome ще се появи върху обвивката на двигателя, както и върху колелата на автомобила на Макларън MCL36. Също така ще присъства и върху каските и състезателните костюми на Ландо Норис и Даниел Рикиардо. Партньорството между двете страни започва този уикенд в предстоящата Гран при на Бахрейн. 

Макларън Рейсинг представя най-доброто от това, което е възможно на състезателната писта по отношение на постиженията, приобщаването и устойчивостта. Това са ценности, които споделяме и ние в Гугъл, заяви вицепрезидентът на маркетинговия отдел на технологичния гигант Никълъс Дрейк.

Внасяме възможно повече иновации в платформи като Android и Chrome. След това безпроблемно ги свързваме с други услуги на Google, за да оптимизираме представянето на Макларън.“

Макларън MCL36
снимка, Макларън

Брандингът на Гугъл ще се появи върху състезателния автомобил McLaren MX Extreme E с номер 58. Също така ще присъства и върху състезателните костюми на пилотите на тима Ема Гилмoр и Танър Фaуст по време на 2022 Island X Prix.

През вчерашния ден тимът обяви, че Даниел Рикиардо е дал отрицателен тест за коронавирус и ще вземе участие в състезанието на Сахир. Освен това миналата седмица британският тим обяви, че Оскар Пиастри и Колтън Херта се присъединяват към списъка с резервни пилоти за сезон 2022 в F1.