Начало Избрани Рикиардо ще вземе участие в Гран при на Бахрейн

Рикиардо ще вземе участие в Гран при на Бахрейн

1063
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Спас Генев

Даниел Рикиардо ще вземе участие в предстоящата Гран при на Бахрейн. Австралиецът получи разрешение да участва в откриващото състезание от сезон 2022 в F1. Пилотът на Макларън е дал няколко отрицателни теста за COVID-19, което му позволява да се завърне в падока.

Миналата седмица тимът на Макларън съобщи, че Рикиардо няма да участва в първите два дни от тестовете, тъй като не се чувства добре. Малко по-късно бе разкрито, петък, че е дал положителен тест за коронавирус.

Отборът остана уверен, че австралийският състезател ще бъде в състояние да участва в Бахрейн, след като съобщи за подобрение в състоянието му. В крайна сметка днес той е дал отрицателна проба за вируса.

Отборът на Макларън потвърждава, че след положителния тест за COVID-19 през миналата седмица, Даниел вече има няколко отрицателни проби за вируса. Следователно той ще се върне в падока в четвъртък и е готов да участва в Гран при на Бахрейн този уикенд, се казва в актуализираната информация от отбора.

„Рикиардо се чувства все по-добре с всеки изминал ден, тъй като продължaва да се възстановява, докато беше в изолация. Той спазваше всички местни разпоредби в Бахрейн.“

Рикиардо не бе карал автомобила Макларън MCL36 от края на първия предсезонен тест в Барселона миналия месец. Малко преди началото на изпитанията в Бахрейн, той не се почувства добре. Неговият съотборник Ландо Норис караше и в трите тестови дни на пистата Сахир. 

Миналата седмица тимът от Уокинг обяви, че Оскар Пиастри и Колтън Херта се присъединяват към списъка с резервни пилоти за новия сезон. Според екипа това не е свързано със съмненията относно участието на австралиеца в Бахрейн.