Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се завръща в Япония със специална разцветка на MCL38

Макларън се завръща в Япония със специална разцветка на MCL38

1225
0
Макларън MCL38
снимка, Макларън

Макларън показа специалната разцветка, която ще използва по време на състезания уикенд в Япония. Британският отбор ще се състезава на Сузука с окраска, вдъхновена от традиционната калиграфия. Автор на еднократната цветова схема на Макларън MCL38 е японският художник MILTZ.

Макларън реши да отбележи завръщането си в Япония със специална разцветка. Тя е изработена от японския художник MILTZ и ще бъде върху автомобилите на Ландо Норис и Оскар Пиастри. Принос за новата разцветка има и един от основните партньори на Макларън Vuse

Новата разцветка променя външния вид на капака на двигателя, въздушните кутии и предното крило. Тя изобразява дракон, който минава през облаците. Има и елементи, вдъхновени от японската калиграфия от периода Едо.

Новото оцветяване е част от кампанията „Driven by Change“ която се завръща за четвъртия си сезон в F1 и отпразнува нововъзникващите творци чрез глобалната платформа за моторни спортове. По този начин се предоставя възможност на различни артисти да покажат на света своите иновативни творби.

„Творбите на MILTZ са вдъхновени от Edomoji. Това е традиционна японска калиграфия, която той съчетава със съвременното изкуство и култура. В този случай MILTZ я използва, за да представи скоростта на автомобил от F1 под формата на дракон, който минава през облаците“, се казва в изявление на Макларън.

„Наистина сме развълнувани отново да пренесем Driven by Change в Япония за през 2024 г. заедно с нашия партньор Vuse“, заяви главният маркетинг директор на Макларън Лоиз Макюън.

„Вече четвърта година кампанията ни носи успехи в представянето на невероятната креативност на тези талантливи и неоткрити художници, които светът може да види върху нашите състезателни автомобили.“

Същевременно MILTZ разкри повече подробности за специалната разцветка на автомобила на Макларън.

„Когато за пръв път станах художник на свободна практика, никога не съм мислил, че подобна възможност е възможна. Това това е най-големият международен проект, който някога съм правил“, сподели MILTZ.

„Тъй като продължавам да изграждам профила си на художник, искам моите творби да защитават богатите традиции на японската култура на писане като Edomoji, но с модерен привкус. Има толкова много красиви истории, които могат да се разкажат чрез изкуството. Тук се включват работата ми с местни предприятия в Япония до отбора на Макларън във Формула 1“, добави японският художник.