Начало MotoGP News Maрк Маркес няма да стартира и във Валенсия

Maрк Маркес няма да стартира и във Валенсия

345
0
Maрк Маркес
Maрк Маркес, снимка HRC

Шесткратният световен шампион в кралския клас Марк Маркес потвърди, че няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Валенсия. Тази надпревара ще сложи край на сезон 2021 в MotoGP. Също така той ще отсъства и от първия официален предсезонен тест на Херес. Пилотът на Репсол Хонда не стартира във второто състезание на португалската писта Алгарве след катастрофа с ендуро мотор по време на тренировка. Заради това испанецът страда от двойно виждане заради притискане на нерв. През 2011 Маркес бе много близо до спечелването на титлата в Мото2, но пропусна няколко състезания заради тежко падане, което също причини мозъчно сътресение. 

„Това е тежък момент за мен. След вчерашното ми посещение при д-р Санчес Далмау се установи, че отново имам двойно виждане с парализа на четвърти десен нерв, както беше и през 2011. Сега се нуждаем от много търпение и ще проследим развитието на ситуацията. Благодаря много на всички за подкрепата!“, сподели Марк Маркес в социалните мрежи.

От отбора на Репсол Хонда все още не са обявили кой ще бъде заместник на Маркес. Очаква се това да бъде тестовият пилот на HRC Щефан Брадл. Германецът заместваше Маркес през целия сезон 2020 и в двете състезания на Лосаил. След това участва с уайлдкард на Херес и Мизано, преди да се завърне в заводския тим.