Начало MotoGP News Маркес е можел да пропусне състезанието на Муджело

Маркес е можел да пропусне състезанието на Муджело

242
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес е можел да пропусне състезанието на Муджело. Испанецът призна, че не би участвал в Гран при на Италия в MotoGP, ако новината за четвъртата операция на дясната му ръка е била обявена по-рано.

Шесткратният световен шампион в MotoGP обяви в събота, че най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона в световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Причината за това е нова операция на дясната ръка, която ще бъде в САЩ.

Маркес получи потвърждение за операцията в петък между тренировките в Муджело и продължи участието си в състезателния уикенд. Пилотът на Репсол Хонда се класира 12-ти и стигна до десетото място в състезанието.

Следемоционалното“ потенциално последно участие през 2022 г. Маркес заяви, че вероятно е щял да пропусне Гран при на Италия, ако е бил информиран за операцията си по-рано.

Да, това беше много труден уикенд, не само от физическа гледна точка. Лично аз страдам откакто започна новия сезон“, каза Маркес.

„Особено в психически план беше много трудно да се запази концентрацията ми.“

Вярно е, че разбрах за операцията в петък. Ако бях получил тази новина в сряда или четвъртък, нямаше да се състезавам тук.“

„Но това стана в петък. докато бях в Италия. Хонда ми позволи да избера най-добрата опция за мен.“

Реших да продължа уикенда, защото досега съм се състезавал. Работя за Хонда, за да дам своя принос за бъдещето. Беше трудно състезание. Насладих се на първите 6-7 обиколки.“

Стартирах чудесно, видях челната група и успях да карам с приблизително същото темпо. Но имах едно предупреждение и се отказах, защото видях, че ме боли ръката и ми липсваше достатъчно сила.“

Завърших състезанието и намерих групата си. Просто карах и финиширах. Беше емоционално, но хубаво.“

Маркес също така разкри, че ежедневието му емного засегнатозаради проблемите, които има с дясната си ръка, откакто я счупи през юли 2020 г. Състезателят на Хонда му остават най-много още две състезателни години, ако не беше решил да се подложи на допълнителна операция.

Ежедневието ми е много засегнато, добави той.

Тренирах много вкъщи с мотокрос, шосейни мотори и всякакви мотори.“

Сега нормалният ми живот е да се прибера вкъщи, да си почина два-три дни, защото не мога да правя нищо, Мога само да правя упражнения за крака и малко колоездене.“

След това започвам да тренирам отново, физиотерапия и взимане на болкоуспокояващи.“

Казах на моят екип, че като карам така, ще изкарам още една или две години. Никак не ми е приятно. Страдам изключително много и не мога да поддържам това от психическа гледна точка. Но след операцията се надявам животът ми да се промени. Последните две години не бяха никак лесни“, завърши Марк Маркес.