Начало MotoGP News Маркес не обръща внимание на критиките по негов адрес

Маркес не обръща внимание на критиките по негов адрес

197
0
Алекс Маркес, Грезини Дукати
Алекс Маркес, снимка Грезини

Алекс Маркес не обръща внимание на критиките по негов адрес. Пилотът на Грезини Дукати заяви, че е направил правилния избор да смени отбора и мотора и не смята да се занимава с хората, които критикуваха представянето му през последните две години.

По-малкият брат Маркес направи страхотно впечатление по време на втория кръг от сезон 2023 в MotoGP. Състезателят на Грезини Дукати спечели квалификацията на пистата Термас де Рио Ондо. Това бе първи полпозишън за испанеца откакто той се присъедини към кралския клас.

Маркес финишира на трета позиция в Гран при на Аржентина. Испанецът остана единствено зад победителя Марко Безеки (VR46 Дукати) и втория Йохан Зарко (Прамак Дукати). По този начин 26-годишният състезател записа трето качване на подиума и първо с мотор на Дукати

Маркес направи дебюта си в MotoGP през 2020 г. с екипа на Репсол Хонда. Испанецът записа два подиума през тази толкова трудна кампания за японския производител. След това той бе пратен в сателитния екип LCR Хонда. Там той изкара две тежки години, през които не записа нито едно качване на подиума и рядко попадаше в топ 5.

Маркес призна, че не се интересува от критиките по негов адрес заради колебливото му представяне през последните две кампании. Испанският състезател вярва, че е взел правилното решение да напусне Хонда и да се присъедини към Грезини.

„Не ме интересува какво мислят хората. Вярвам в себе си и че съм взел правилното решение да се присъединя към Грезини Дукати“, сподели Маркес.

„Избрах този вариант, защото си казах: „Добре, не искам извинение, искам да съм с най-добрия мотор и да карам в подходящ отбор.“ Вярвам, че Грезини е сериозен и професионален отбор. Това е всичко.“

„Аз ще разчитам само на себе си. Но трябва да забравяме, че измина едва втория кръг от тазгодишния сезон. Нещата могат да се променят много в следващите месеци. Въпреки това ние сме в постоянен прогрес, което е най-положителното нещо“, добави пилотът на Грезини Дукати.

Маркес призна, че резултатите до този момент са надминали и най-смелите му очаквания.

„Не можех да си представя такъв старт с екипа на Грезини Дукати. Чувствам се много добре на мотора, чувствам се много добре и в отбора. Да, все още не използвам пълния потенциал на мотора на Дукати. Именно това е мястото, където трябва да работя малко повече.“

„Справям се по-добре след всеки изминал ден. Както казах, във всяка една Гран при ще имам възможност да спечели възможно повече точки.“

„Предстои ми още дълъг тъй като сме една в началната фаза на шампионата. Целта ни е просто да останем на сегашната позиция и да се възползваме от всички появили се възможности“, завърши Алекс Маркес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alex Márquez Alentà (@alexmarquez73)