Начало Moto News Маркес пред Куартараро и Винялес в квалификацията на Арагон

Маркес пред Куартараро и Винялес в квалификацията на Арагон

175
0
Марк Маркес
Марк Маркес; снимка: Хонда

Марк Маркес спечели квалификацията на пистата Арагон и ще стартира в утрешната надпревара от MotoGP от първа позиция. На първите пет места се подредиха пилоти с мотори на 4 различни производители. Зад Маркес с Хонда се класираха Фабио Куартараро (Ямаха), Маверик Винялес (Ямаха), Джак Милър (Дукати), Алекс Еспаргаро (Априля).

Това бе девети полпозишън за 26-годишния испанец в проведените досега 14 квалификации по време на сезона в MotoGP. Пет от тези първи позиции Марк превърна в победи – в Аржентина, Франция, Германия, Чехия и Сан Марино. Той има общо 7 успеха в надпреварите досега през състезателната година и води в генералното класиране с 275 точки. Авансът му пред втория в подреждането – Андреа Довициозо – е 93 точки.

Маркес доминира през целия уикенд на Арагон досега. Темпото му в свободните тренировки бе невероятно високо – с над секунда по-добро от това на следващия в подреждането Винялес. Той обаче знае, че трябва да е внимателен.

„На домашна писта очакванията са страшно високи. Всички ще очакват победа утре”, сподели Маркес. „Битката обаче няма да е лека. Трябва да се справим с напрежението, а и Остин не ми излиза от ума. Там допуснах грешка, а трябва да съм внимателен, концентриран и да продължа да работя както досега.”