Начало Рали Марко Мартин заедно с Кен Блок по време на тест

Марко Мартин заедно с Кен Блок по време на тест

58
0

Кен Блок проведе тест, по време на който в колата заедно с него бе бившият заводски пилот на Форд Марко Мартин. Изпитанието бе част от подготовката на американеца за предстоящото рали Португалия.

Блок навъртя 70 км зад волана на Форд Фокус RS WRC на макадамови отсечки, чиито характеристики са сродни с тези на част от етапите в Португалия. Това бе първият път, в който Блок имаше възможност да кара състезателния си автомобил след рали Турция, т.е. паузата бе повече от месец.

По време на теста Блок се концентрира върху настройките на амортисьорите. Освен това получи ценни съвети от Марко Мартин за начина, по който да управлява автомобила. Естонецът бе заводски пилот на Форд в периода 2002-2004 г., а сега помага на рали отбора при тестовете му редовно.

След изпитанията тим мениджърът на екипа Монстър WRC обясни:

– Едно от сериозните ни предизвикателства този сезон е да предоставим на Кен и Алекс достатъчно време за изпитания с Форд Фокус, което прави вчерашният тест особено ценен за нас. Това бе първият път, когато Кен бе способен по време на тест да допринесе с информация за промяната на настройката на амортисьорите и избора на настройките за двигателя от съществуващите варианти. Резултатът е кола по-фино настроена в съответствие със стила на каране на Кен. Промените по автомобила бяха допълнени с присъствието на бившия пилот на Форд Марко Мартин, който бе в колата с Кен и му даваше съвети по отношение на техниките за управление. В крайна сметка свършихме доста работа и очакваме с нетърпение ефектът да се види в рали Португалия.

До момента Блок взе участие в два кръга от световния рали шампионат – в Мексико и в Турция. Като цяло представянето му бе обещаващо, но пилотът подчерта, че липсата на тестове е най-голямата пречка за прогреса му.

Това е най-големият проблем – заяви Блок в Турция. – Да се надяваме, че с повече време, прекарано в колата, ситуацията ще бъде малко по-лесна за нас.