Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мартин Брандъл: Силвърстоун би бил чудесен старт на сезона

Мартин Брандъл: Силвърстоун би бил чудесен старт на сезона

680
0
Силвърстоун
снимка: Пирели

Бившият пилот от Формула 1 и настоящ коментатор на състезанията по Sky Sports F1 Мартин Брандъл заяви, че според него би било много добре за спорта, ако сезонът започне на Силвърстоун през юли. Според англичанина подобна перспектива ще е възможна, ако пикът в епидемията на коронавируса премине и ситуацията се стабилизира. Британската Гран при ще е удобно място от логистична гледна точка за започване на първенството.

Със старт на Силвърстоун ще се отпразнува чудесно и 70-ата годишнина от създаването на Формула 1. Първото състезание от веригата се провежда именно на пистата в Нортхамптъншир на 13 май 1950 година.

„Мисля, че цялата първа половина на сезона ще бъде провалена”, заяви Брандъл. „При завръщането към нормалното ще е трудно логистиката да започне да функционира отново, тъй като границите вероятно ще са затворени за още известно време. Затова ми се струва, че фиксирането на старта в Силвърстоун за британската Гран при би било чудесен начин да отпразнуваме 70 години F1”.

Седем от 10-те тима във Формула 1 са базирани във Великобритания. Това би улеснило пренасянето на оборудване за състезанието, дори и то да се прави пред празни трибуни. Състезания, но без зрители прогнозира пък друг бивш пилот, а сега коментатор – Дейвид Култард.

Все още в календара преди Силвърстоун са планирани състезанията за Гран при на Канада и Франция през юни и Австрия през юли

Провеждането им обаче не е много вероятно, поне при ситуацията в момента.

Като студен душ за ентусиазма на Брандъл и организаторите на Силвърстоун дойде вчерашната новина, че легендарният тенис турнир Уимбълдън е отложен директно за 2021 г. Събитието традиционно се провежда по същото времe, когато е и F1 стартът на Силвърстоун. Организаторите му от All England Club на теория имаха същото време, с което разполагат и колегите им от английската писта за взимане на решение – края на април. Те обаче предпочетоха да не чакат до тогава. „Ролан Гарос” пък бе отложен за 20 септември – 4 октомври.

Организаторите на британската Гран при вече обявиха, че ще вземат решение за съдбата на състезанието в края на април.