Начало Рали Мениджърът на Ситроен Джуниър Тийм защитава Сордо

Мениджърът на Ситроен Джуниър Тийм защитава Сордо

65
0

Дани Сордо ще си възвърне добрата форма в предстоящото рали Португалия, твърди тим мениджърът на Ситроен Джуниър Тийм Свен Смийтс. Причината за изявлението му са упоритите слухове за замяната на испанеца в заводския тим на Ситроен от младата надежда Себастиен Ожие догодина.

Истината е, че на няколко пъти през сезона Ожие напълно засенчи по-опитния си колега Сордо. Последният пример бе рали Нова Зеландия и в резултат в момента Себастиен води с 29 точки в генералното класиране пред Сордо. Това даде повод спекулациите за замяната на Дани от младият французин в заводския тим на Ситроен да зачестят още повече.

Тим мениджърът на Ситроен Джуниър Тийм Свен Смийтс обаче защити Дани Сордо публично, обяснявайки че възможностите за силно представяне на испанеца в следващия кръг в Португалия са съвсем реални.

– В Нова Зеландия понякога Дани не беше доволен от колата, друг път от себе си – започна Смийтс. – Сега отиваме в Португалия, а Сордо наистина обича това рали. В миналото той е записвал някои доста добри резултати там. Наистина се надяваме, че в Португалия Дани ще успее да направи това, което Яри-Мати постигна в Нова Зеландия.