Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес иска да подобри скоростта си в една обиколка

Мерцедес иска да подобри скоростта си в една обиколка

2813
0
Мерцедес F1 W15 и Джордж Ръсел
снимка, Мерцедес

Мерцедес направи анализ на представянето си по време на предсезонните тестове в Бахрейн. Според Андрю Шовлин, отборът е доволен от представянето си в дългите стинтове. В същото време той призна, че трябва да се обърне внимание на скоростта в една обиколка.

Мерцедес участва в предсезонните тестове в Сахир, които се проведоха тази седмица. По-голямата част от работата на екипа от Бракли беше съсредоточена върху стабилността на автомобила, а не върху представянето му. Този подход на практика потвърди, че голяма част от проблемите, заложени в миналогодишния автомобил, са отстранени

Усилията на Мерцедес доведоха до окуражаващи резултати. В В края на последния ден изпитания Джордж Ръсел даде второ време, което беше само на 46 хилядни от това на лидера Шарл Льоклер. Постижението беше постигнато с най-меките гуми на Пирели- С4. Това подсказва, че F1 W15 е автомобил, който разполага с много добро състезателно темпо.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин беше доволен от скоростта в дъгите серии. Той обаче призна необходимостта от по-нататъшно развитие на темпото в една обиколка.

„Все още се опитваме да доуточним настройките. Oпределено разполагаме с повече потенциал“, сподели Шовлин. „Като цяло сме доволни и определено постигнахме напредък. По отношение на темпото, дългите ни пробези вероятно изглежда като нашата силна страна в момента.“

„Има още работа за вършене в една обиколка. Все пак би трябвало да сме в състояние да се надяваме да направим добро представяне, когато се върнем на пистата следващата седмица“, добави оперативният директор на Мерцедес.

Новите технически правила изправиха Мерцедес през неочаквани предизвикателства. И двамата пилоти на тима се бориха с непредсказуемото и „злокобно“ управление. Непостоянното поведение на автомобилите им пречеше да разгърнат пълния си потенциал и ги караше да копнеят за повече стабилност.

Осъзнавайки тази ключова необходимост, Мерцедес даде приоритет на последователното и удобно управление при разработването на W15. Усилията на екипа в тази област бяха много продуктивни, тъй като Ръсел беше много доволен от управлението на новия автомобил.

„Наистина е окуражаващо, че изглежда сме се справили с много от проблемите, за които пилотите ни говореха през последните 12 или 24 месеца“, каза още оперативният директор на Мерцедес.

В същото време Ръсел също сподели впечатленията си от трите дни тестове в Сахир

„Изкарахме солидни три дни тук, в Бахрейн. Успяхме да изпълним цялата си планирана програма, въпреки спиранията на сесиите“, сподели Ръсел.

„Автомобилът се държи добре и отговаря на усещането, което имахме на симулатора преди да дойдем тук. Имаме много добра база, върху която да надграждаме.“

Ръсел все пак смята, че Ред Бул все още има комфортна преднина пред съперниците си, включително Мерцедес.

„Наясно сме, че има още много време за обиколка, което трябва да се намери. Знаехме, че това ще е така преди теста. От Ред Бул отново изглеждат много силни.“

„Въпреки това съм убеден, че сме на много по-добро място, отколкото преди 12 месеца. Екипите в Бракли и Бриксуърт свършиха страхотна работа, за да стигнем до тази позиция и с автомобил, който е стъпка в правилната посока.“

„Сега трябва да се съсредоточим върху това да извлечем максимума от пакета, с който разполагаме. После трябва да добавим повече притискаща сила и да се опитаме да намалим тази разлика“, добави пилотът на Мерцедес.