Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Най-доброто, което можем да постигнем в момента, е разлика от 0,5...

Мерцедес: Най-доброто, което можем да постигнем в момента, е разлика от 0,5 сек спрямо лидерите

5233
0
Мерцедес, Джордж Ръсел
снимка: Мерцедес

От началото на сезон 2022 във Формула 1 в Мерцедес неизменно подготвяха колите си за състезанията. Наясно с изоставането си – около секунда на обиколка, те дори не се опитваха да експериментират за квалификациите. Джордж Ръсел обобщи може би най-добре ситуацията за екипа от Бракли.

„В момента извличаме ползи от грешките и проблемите на съперниците ни, от изключителната си издръжливост и извличане на максимума от всичко“, обясни той.

Най-сериозният и непреодолим в момента проблем е подскачането. В публикация на Ауто Мотор унд Шпорт инженер от тима обясни, че в тима не виждат решение в момента.

„Направихме 100 експеримента с настройките, отстоянието от настилката – вдигахме, сваляхме, с амортисьорите, крилата, с различни задни крила. Все още няма и помен от решение. Ферари-тата също подскачат, но далеч не толкова агресивно. При Ред Бул го няма – интересното е, че го няма от деня на големите аеродинамични новости.“

Има се предвид последният ден от предсезонните тестове. Тогава Ред Бул промени сериозно RB18 и според собствените изчисления на отбора постигна напредък от повече от половин секунда на тур.

Сред опитите на Мерцедес бе дори решението Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да са с различни настройки в състезанието в Мелбърн. Първоначално в отбора се надяваха до Имола, където другата седмица ще се проведе четвърти кръг от първенството, да имат някакъв прогрес. Сега не посочват никакъв срок. В най-добрия случай може да свалят тегло от колата до лятото. Анализите показали, че от екипа могат да се доближат на половин секунда до лидерите и понастоящем не са в състояние да свалят повече разликата. Същевременно Ферари и Ред Бул продължават да развиват своите коли, което прави задачата на Мерцедес още по-сложна.

„В нашия спорт топ екипите се развиват с подобно темпо. Не знаем дали ще е същото сега с новите коли. Наистина се надявам скоро да сме отново в битката. Но при всяка наша крачка към подобрение Ферари и Ред Бул сигурно ще имат подобен напредък, така че няма да е лесно“, посочи Хамилтън.

Шефът на тима Тото Волф смята, че шансовете на Мерцедес в момента са 2:8. Той все пак предпочита да е оптимист

„Това обаче е автомобилен спорт, а в автомобилния спорт всичко може да се случи. И ако отключим потенциала на колата си, ще се върнем в играта. Чисто математически шансовете ни са лоши, но последното състезание бе едва третото от сезона, така че няма още да отписваме титлата. Но реалността е, че сме на 7 десети назад“, обясни австриецът.