Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес се надяват проблемът на Ботас да не доведе до наказание...

В Мерцедес се надяват проблемът на Ботас да не доведе до наказание на Портимао

4672
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас
Люис Хамилтън и Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

В тима на Мерцедес се надяват повредата, която извади Валтери Ботас от Гран при на Айфел, да не доведе до наказание за него в Португалия. От отбора предполагат, че проблемът е в MGU-H. И в двата болида на тима от Бракли имаше нови задвижващи системи и смяната на компоненти по-нататък може да доведе до санкции.

„Изглежда проблемът е с електрониката на агрегата, но все още разследваме проблема“, каза отговарящият за операциите на пистата Андрю Шовлин

„Не прилича на нещо, свързано с хардуера. Надяваме се да не се стигне до наказание за Валтери, но ще знаем повече на следващия старт – в Портимао.“

Шефът на тима Тото Волф е на мнение, че нещата с двигателя на финландеца ще са наред. Той допълни, че са прибрали Ботас поради две причини – заради това, че нямаше да вземе точки и като предохранителна мярка за агрегата.

Самият Ботас призна, че след вчерашното разочарование ще му е нужно чудо, за да се върне в битката за титлата

Съотборникът му Люис Хамилтън спечели надпреварата на Нюрбургринг и води в генералното класиране с аванс от 69 точки.

„Разочароващо е, разбира се… Просто много разочароващо. Но това е сред онези неща, за които не можеш да сториш нищо. По-рано блокирах гумите, но мисля, че все още имах шанс за победата. Станалото ме принуди доста рано да премина на стратегия с два бокса и според мен в крайна сметка това бе най-добрият вариант. Просто не можех да повярвам, когато се случи това с двигателя. Разбирам, че разликата с Люис като точки е доста голяма. Определено ще ми трябва чудо… Но няма да се предавам. Трябва да държа летвата високо вдигната, да продължа да опитвам. Според мен това е най-добрата настройка на съзнанието. Няма смисъл постоянно да смятам точки, защото разликата наистина е голяма“, коментира Ботас.