Начало Списание Мерцедес срещу Мерцедес

Мерцедес срещу Мерцедес

26
0

Сезонът във Формула 1 се оформи през последния месец отново като битка между двамата пилоти на Мерцедес – Люис Хамилтън и Нико Розберг.
Нико нарече в Монако отношенията им в момента „неутрални”, а в този брой решихме да се върнем далеч назад в годините към самото начало на съперничеството им от годините в картинга.
Битката на Мерцедес с Мерцедес, изглежда, ще доминира шампионата и тази година, а в нея всеки детайл има значение. Например как и защо инженерите на Люис Хамилтън не пресметнаха точно неговото второ влизане в Монте Карло. Надявам се, че информацията ни ще отговори на много въпроси, но още толкова останаха без отговор.
С началото на европейската част от сезона мнозина се надяваха Ферари да се доближи до Сребърните стрели, но това не се случи. Въпреки това новите детайли при „червените”, за които отделно ви разказваме, може наистина да намалят разликата в следващите месеци, когато всичко се настрои както трябва и започнат да се добавят подобренията в задвижващите системи.
Успехите на Мерцедес, а и на Рено, Ферари – Фиат в съвременния свят на автомобилния спорт ни дадоха повод да започнем и една нова рубрика.
В нея ще ви разкажем за някои от най-легендарните автомобили от далечното минало. Решихме да започнем, разбира се, с един Мерцедес с 60 к.с., спечелил прочутото състезание Гордън Бенет през 1903 г.!
Извън Формула 1 отново поглеждаме към битката в Льо Ман, като този път ви разказваме малко повече за прототипа на Порше, след като ви запознахме с Ауди и Нисан.
Победата на Хуан Пабло Монтоя в Инди 500 му донесе почти $2,5 млн. и славата да се върне отново на върха 15 години по-късно.
Ние пък се сещаме за един друг герой от Инди и онази отминала епоха – Алекс Занарди. Този човек е пример за силата на духа и волята и ще следим неговите изяви в друга прочута надпревара – 24 часа на Спа.
Техниката винаги е била важна част от нашето списание и от този брой, заедно с разказите за нея в спорта и значението на пилотите в нейното развитие (историята за работата на Деймън Хил по активното окачване), ще ви разказваме и за новости в автомобилостроенето, в партньорство с Тех-Ко, компания лидер у нас в областта на доставките на продукти и услуги в следпродажбеното обслужване на автомобилите.

В електронен формат може да четете на e-spisanie.com