Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще тества на Силвърстоун с Хамилтън и Ботас

Мерцедес ще тества на Силвърстоун с Хамилтън и Ботас

1581
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Мерцедес ще проведе двудневен тест на пистата Силвърстоун с двамата си титулярни пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Изпитанията са част от подготовката за първия старт от сезон 2020, който трябва да е в началото на юли в Австрия. Твърди се, че и Ферари подготвя тест сесия, но засега не е ясно кога и къде.

Съобщението за пробите дойде от самия тим – то публикувано в социалните мрежи. Ботас ще кара във вторник, а Хамилтън – в сряда. Двамата ще са зад волана на Мерцедес W09, тъй като отборите нямат право на тестове с настоящите си болиди. Тимът от Бракли освен това ще трябва да предостави на ФИА данни за целта на сесията и използваното оборудване.

Междувременно стана ясно също така, че от Мерцедес ще предоставят услугите на резервните си пилоти Щофел Вандоорн и Естебан Гутиерес на Макларън и Рейсинг Пойнт

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери заяви, че дори пилот да даде положителна проба за COVID-19, това няма да спре състезателен уикенд. Вандоорн и Гутиерес имат опит във Формула 1. Белгиецът се състезава с Макларън през 2017 и 2018 г. След това кара във Формула Е.

Мексиканският състезател пък бе част от Заубер през 2013-2014 г. и Хаас през 2016-та. От юли 2018-та е развоен пилот на Мерцедес, има няколко старта във Формула Е и Индикар.