Начало Рали Мийк няма търпение да започне кариерата си с Мини във WRC

Мийк няма търпение да започне кариерата си с Мини във WRC

28
0
????,???? ????,WRC

Крис Мийк, носител на титлата в IRC (Intercontinental Rally Challenge) за 2009 г., няма търпение да започне кариерата си с Мини във WRC от догодина.

В края на миналия месец от новосформирания екип на Мини за WRC обявиха, че са привлекли за свой пилот именно направилия страхотно впечетление с представянето си в IRC пилот Крис Мийк. Малко след това самият той призна:

– Просто не мога да чакам да се заема с новата си задача. Ако трябва да бъда честен, това е мечта, която се превръща в реалност, но все още не съм имал време да осмисля случилото се.
Миналият месец Мийк премина тест с Мини WRC в Португалия, а сега по програма ще направи още едно изпитание с колата.

Мийк също така призна, че тъй като отива в нова за него рали категория, вероятно ще има доста неща, с които трябва тепърва да свиква. Пилотът обаче наред с това коментира, че промяната на правилата в световния рали шампионат е в негова полза:

– Няма да бъде толкова тежко, колкото ако се използваха абсолютно същите коли догодина и трябваше да се състезавам с останалите при равни обстоятелства. Те също ще имат период на адаптация към новите автомобили по същия начин както аз. А имайки предвид, че някои части за новите коли произхождат от автомобили S2000, може да се окаже, че имам малко преимущество в някои отношения.