Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер може да се окаже извън F1 за следващия сезон

Мик Шумахер може да се окаже извън F1 за следващия сезон

7635
0
Ралф Шумахер, Мик Шумахер
Ралф Шумахер и Мик Шумахер; снимка: Спас Генев

Мик Шумахер може да се окаже извън Формула 1 за следващия сезон, твърдят публикации в немската преса. Хаосът в Алпин, откъдето първо си тръгна Фернандо Алонсо, след това отборът обяви, че повишава Оскар Пиастри до титуляр, а накрая австралиецът заяви, че няма да кара за френския тим, насочи вниманието и към други състезатели с несигурно бъдеще.

Мик Шумахер бе първият избор на Себастиан Фетел за негов заместник в Астън Мартин. Четирикратният световен шампион обяви миналата седмица, че в края на настоящия сезон слага край на кариерата си в F1. Той каза, че дори е говорил с екипа за младежа, чийто ментор е от доста време.

„Добрите думи на Себастиан към Лорънс Строл не помогнаха. Това означава, че единствената опция за догодина е Хаас. И е важно Мик да преговаря, при това добре, през следващите няколко седмици за мястото си“, посочиха от RTL

Според Ралф Шумахер Астън Мартин щеше да е добра опция за племенника му.

„Той обаче вече си има отбор, в който върши добра работа и бележи прогрес. Представянето на Мик се подобри значително през последните няколко седмици, така че мога да се представя да останат заедно. Не знам какво друго биха могли да направят от Хаас. Няма кой знае колко опитни пилоти, а с тези коли и при липсата на тестове се вижда, че на състезателите им трябва доста време да свикнат“, допълни бившият пилот от F1.

Твърди се, че Хаас и Мик Шумахер са започнали преговори още преди лятната ваканция

Не е ясно обаче колко и дали изобщо са обтегнати взаимоотношенията между пилота и Гюнтер Щайнер. На всичкото отгоре немският вестник Билд пише, че младежът като че ли губи доверието на Ферари. Скудерията има сериозно влияние в отборите, ползващи нейните задвижващи системи.

Сред другите варианти, които се споменават във връзка с Мик Шумахер, са Уилямс и Алфа Таури. В Гроув обаче предпочитали да сменят Николас Латифи с Ник де Врис. От Фаенца вече обявиха, че Пиер Гасли ще остане догодина при тях. Юки Цунода пък е първи избор за втория кокпит.