Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер: В Мерцедес виждам как би трябвало да е всичко. Двете...

Мик Шумахер: В Мерцедес виждам как би трябвало да е всичко. Двете години в Хаас не ми го показаха

2283
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Мерцедес

Ролята на Мик Шумахер този сезон за подобряването темпото на болидите на Мерцедес по време на състезателни уикенди бе обсъждана многократно. Резервният пилот на тима от Бракли работи и след петъчните тренировки в Италия. Той се труди на симулатора в централата на тима до полунощ след първия подготвителен ден на пистата Монца. Това помогна при избора на настройки и смяна посоката на работа в събота за тима. Самият Мик Шумахер пък сподели пред Скай Спортс Германия, че благодарение на работата си с Мерцедес вече има съвсем нова перспектива и виждане за живота във Формула 1.

„Сега виждам как би трябвало да е всичко. Двете години в Хаас не ми го показаха. Не може да предполагаш, че един пилот ще се представи възможно най-добре ако не го подкрепяш по правилния начин. Хората няма да ти подарят цветя. Трябва сам да си ги набереш. Сега вече го знам“, сподели Мик Шумахер.

„Чувствам се готов да атакувам и да покажа на какво наистина съм способен. В момента няма много движение. Много места (за следващия сезон в F1) вече са потвърдени. Първата цел бе да вляза във Формула 1. Втората – да стана световен шампион – все още не е изпълнена“, допълни той.

Думите на Мик Шумахер бяха възприети като директна критика срещу Гюнтер Щайнер. Шефът на Хаас видимо бе недоволен от него. Ралф Шумахер често изтъкваше през втория сезон на племенника си в американския тим, че ръководителят на отбора не ръководи правилно екипа и самия Мик.

„Имаше някои моменти, когато се чудех какво точно съм сбъркал. Но и добрите, и лошите моменти бяха добре дошли – такъв е автомобилният спорт.“

„Сега знам точно как да започна да развивам един автомобил, ако се върна като титуляр в който и да е тим. Човек обаче никога не може да е напълно сигурен дали нещата ще се подредят точно както си ги представя. Мислиш си и какво да правиш, ако не се получи. За мен е важно да влагам максимум усилия. Накрая, ако нищо не стане (с връщането в F1 като титуляр), ще мисля какво да правя“, каза още Мик Шумахер.