Начало BG спорт Мирослав Ангелов отново спечели тилата у нас

Мирослав Ангелов отново спечели тилата у нас

219
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, снимка: Мегапорт

Шампионът на България на рали Мирослав Ангелов дублира титлата си. Той бе най-бърз от родните екипажи на рали Сърбия.

Заедно с навигатора си Георги Гаджев, тандемът на Мегапорт (Skoda Fabia R5) успя да навакса изоставането си от първия ден заради спукана гума и наказание от 1:30 мин заради забавяне във времето, и завърши трети. Пред тях са Душан Боркович и Янош Пушкади, и двамата с Skoda Fabia R5.

Рали Сърбия се очертава като последното рали в родния шампионат, а дори да бъде проведено новото състезание в Бургас, Ангелов и Гаджев не могат да бъдат изместени в класирането за шампионата.

Също така двамата водят и в Европейския трофей в Зона Балкани, след като основния му конкурент Дан Гъртофан пропусна рали Сърбия. Екипът Мегапорт пък взе отборната купа в сръбското състезание.

„Отново имахме спукана гума в Сърбия. Все пак успяхме да стигнем до третото място след голямото изоставане. Разбрах, че и Боркович е преминал по същия начин на мястото, където спукахме гумата. Не сме правили грешка.

Всичко бе въпрос на късмет. След това получихме наказание заради изоставане на контролата. В днешния ден на втория етап имаше много фракция и там внимавахме, после разбрахме, че са искали да отменят етапа, но това не се случи“, коментира Мирослав Ангелов.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.