Начало Списание Накъде поема Формула 1

Накъде поема Формула 1

42
0

В един започнал толкова интересно световен шампионат, като тазгодишния във Формула 1, изведнъж центърът на внимание започна да се измества.
Огромният скандал с президента на ФИА Макс Мозли и започналото вече разработване на революционните системи като KERS за идните години почти засенчват в падока отличната победа на Фелипе Маса в Бахрейн например.
Затова естествено и това са централните ни теми в този брой.
Спортът се развива динамично и всички гледат напред към специалните разработки, които могат да променят днешното статукво и да свалят Ферари, Макларън и BMW от водещите им позиции. Разказваме ви много подробно за всичко и съм убеден, че всички заедно хващаме по-добре така живота на тимовете днес. Предлагаме и специалната ексклузивна гледна точка на техническия директор на Уилямс Сам Майкъл.
Докато това стане обаче, има още доста време и затова с особен интерес поглеждаме и към развитието на колите в настоящия сезон, към тестовете и състезанието в Испания, от което започна нова фаза в борбата.
Сядаме в кокпита на Ферари и сравняваме какво се промени от преди година.
Навлизаме в детайли за онова, което се развива около Алонсо и Рено.
Изминалият месец ни донесе доста радост в много различни посоки.
Нашият фотограф Любомир Асенов направи поредните отлични снимки в Бахрейн и този път кадрите му обиколиха целия свят, българският пилот Пламен Кралев пък за първи път и се качи на подиума в Силвърстоун, където по разказа на нашия колега и приятел Ричард Груев специално за ClubF1 англичаните поизвадили и доста поомачкано знаме. С Крум Дончев и тима на Приста Ойл пък бяхме неотлъчно, защото тандемът наистина е европейски и можем само да сме горди с него.
И накрая, както изглежда чака ни горещо лято – във всеки един план – политика, техника, битки между наистина класни състезатели.

Иван Тенчев