Начало MotoGP News Накагами се е отървал без сериозни наранявания след инцидента в Барселона

Накагами се е отървал без сериозни наранявания след инцидента в Барселона

166
0
Taкааки Накагами, LCR Хонда
Taкааки Накагами, снимка LCR

Такааки Накагами се е отървал без сериозни наранявания след инцидента в Барселона. Пилотът на LCR Хонда спря прекалено късно за първия завой и падна, повличайки със себе си Алекс Ринс и Франческо Баная. Японецът удари главата си в задната гума на италианеца.

Ринс упрекна стюардите на ФИМ заради това, че не са предприели никакви действия по отношение на инцидента. Състезателят на Сузуки има фрактура на лявата китка, докато Накагами остана в болница през нощта след инцидента.

Японският състезател заяви, ченяма тежки фрактури и е добре, след като прекара една нощ в болницата General de Catalunya в Барселона.

Той се извини и на двамата състезатели за инцидента, като добави, че всичко е било по негова вина.

В изявлението на екипа си Накагами заяви:

Преди всичко искам да се извиня на Алекс Ринс и Пеко Баня за инцидента на Каталуния. Всичко беше по моя вина. Пожелавам на Ринс бързо възстановяване и се надявам да е в добра форма за Гран при на Германия“, каза Накагами.

След катастрофата се чувствам късметлия, защото нямам сериозни наранявания и фрактури. Чувствам съм добре. Прекарах нощта след инцидента в под  лекарско наблюдение. Все пак всичко е наред. Затова ще се опитам да бъда готов за следващото състезание на Заксенринг.“

Катастрофата се случи седмица след като Накагами и Ринс влязоха в контакт на пистата Муджело. Пилотът на Сузуки определи състезателя на LCR Хонда катоедин от най-опасните пилоти в MotoGP.“

Инцидентът от неделя предизвика много критики от страна на други пилоти, като голяма част от тях бяха насочени към решението на стюардите да не накажат Накагами. Баная също не можа да разбере действията на своя съперник.