Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Екълстоун се ваксинира срещу COVID-19, Верстапен продава Порше GT2 RS, Рикиардо...

Накратко: Екълстоун се ваксинира срещу COVID-19, Верстапен продава Порше GT2 RS, Рикиардо с часовник за $1,2 млн.

2947
0
Бърни Екълстоун
снимка: Race-Press

Бърни Екълстоун се ваксинира срещу COVID-19. Бившият управляващ Формула 1, който навърши 90 през миналата година, се свързал със здравните власти в Люцерн, откъдето започна процесът, още декември. Той обаче е регистриран като жител на Гщаад и се наложило да изчака, докато стартира ваксинирането в кантона Берн.

„Много съм благодарен!“, коментира Екълстоун пред швейцарския вестник Блик. „Напоследък се чувствах изморен, но това ми дава увереност.“

Бърни е жител на Гщаад от почти 40 години. Освен дом, той има там и хотел.

Макс Верстапен продава един от автомобилите си – Порше GT2 RS Clubsport

Пилотът на Ред Бул е обявил колата за почти 400 000 долара. В описанието е включено и времето, за което с нея се прави обиколка на пистата Зандвоорт. Автомобилът е адаптиран за управление на писта. От него са произведени само 200 броя.

Верстапен обича бързите коли и редовно сменя своите. Досега е притежавал модели като Мерцедес C63 AMG, няколко Астън Мартин-а и т.н. Пилотът обаче не се опитва да вдига сериозни скорости по нормалните пътища. Миналия уикенд например той заведе приятелката си Кели Пике на писта, където й демонстрира някои от уменията си.

Даниел Рикиардо смени отбора си и бе забелязан зад волана на Макларън 765LT, а последната му луксозна придобивка направи още по-сериозно впечатление

Австралийският пилот е получил свой собствен Richard Mille RM 50-03 Tourbillion Split Second Chronograph. Часовникът струва сериозните $1,2 млн. Швейцарският производител на луксозни часовници от години е сред спонсорите във Формула 1. Компанията е работил и с отбори, и с отделни пилоти.

Рикиардо е с часовника в серия промоционални видео клипове за новия си отбор. Бижуто е резултат от съвместен проект между Richard Mille и Макларън.