Начало Избрани Норис: Макларън трябва да опита нещо различно, ако иска да поправи колата

Норис: Макларън трябва да опита нещо различно, ако иска да поправи колата

1547
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис предупреждава, че може да се наложи Макларън даопита друг път“, по който да поправи автомобила МCL36. Британецът и неговият съотборник Даниел Рикиардо финишираха извън зоната на точките в откриващата надпревара за сезон 2022 в F1. Въпреки това той се надява, че в Саудитска Арабия нещата ще се променят в положителна посока.

Престоят на Макларън в Бахрейн се оказа нещо като катастрофа. Автомобилът на британците нямаше достатъчно скорост. Освен това те загубиха позиции спрямо съперниците си Хаас, Алфа Ромео, Алфа Таури и Алпин. Всички тези екипи натрупаха ранна преднина в класирането при конструкторите.

Макларън не бе единственият тим с двигател на Мерцедес, който имаше затруднения в изминалата надпревара. Екипите на Уилямс и Астън Мартин също бяха далеч от зоната на точките. Въпреки това Норис отбеляза, че заводският тим на германците успя да има представител на подиума в лицето на Люис Хамилтън.

Преди няколко дни британският състезател призна, че не е изненадан от слабото темпо на Макларън. Също така добави, че ще трябва да свикне да се бори в задната част на стартовата решетка, докато отборът не намери решение на проблемите си.

Той се надява, че техническият директор на екипа Джеймс Кий ще има план за справяне с липсата на резултати и със сигурност знае да намери начин, който да върне Макларън челото на колоната.

Мисля, че това може да е нашата философия. Проблемите ни сигурно са на много различни неща. Макларън трябва да опита нещо различно, ако иска да поправи колата“, каза Норис пред представители на медиите.

Джеймс е тук [на пистата]. Той вижда всичко и разбира какво може да се обърка и какви са проблемите“

Не е моя работа да казвам какво сме направили правилно и какво не. Мисля, че те вероятно знаят какво е сторено и какво не е. Може би просто трябва да пробваме различен подход. Джеймс и екипът му ще бъдат на върха, а всички във фабриката ще работят усилено, за да го разберат.“

Норис ще даде всичко от себе си в предстоящите състезания

Пилотът на Макларън смята, че едва ли ще се намери бързо решение на проблемите на болида. Според него ограниченията на разходите принуждават отборите да действат по-пестеливо с подобренията си.

Новият сезон във F1 може и да е започна с двойка състезания в Бахрейн и Саудитска Арабия. После керванът се отправя на далечно пътуване до Австралия. Като цяло отборите и пилотите ще имат възможност да направят равносметка в края на месец Април. Тогава F1 стъпва на европейска земя с Гран при на Емилия Романя на пистата Имола.

„Моята работа е просто да се възползвам максимално от всяка една възможност“, продължава Норис.

Разбира себолезнено да знаеш, че можеш да свършиш най-добрата работа и да завършиш петнадесети, шестнадесети или нещо подобно.“

„Във Формула 1 невинаги става въпрос за чист успех и подиуми, а и за това да си вършиш работата по най-добрия начин. Мисля, че това е единствената страна на нещата в момента, върху която можем да се съсредоточим. Останалата част е опит да се направи по-бърз автомобил.“