Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не съжалява, че е подписал нов договор с Макларън

Норис не съжалява, че е подписал нов договор с Макларън

1608
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не съжалява, че е подписал нов договор с Макларън. Британецът отново даде да се разбере, че вярва в успеха на отбора от Уокинг. Норис също така призна, че е имал възможности да премине в някой друг тим, но не назова кой точно.

В края на януари стана ясно, че Норис е подписал нов многогодишен договор с Макларън. Следователно той ще остане част от британския отбор и след влизането на новите технически правила

Новината за новия договор на Норис дойде само ден, след като Льоклер удължи споразумението си с Ферари. Петкратният победител в F1 реши да остане лоялен на Скудерията, въпреки всички трудности, които преживя през последната година. Договорът на Льоклер е поне за две години. Следователно той и Норис се обвързаха дългосрочно със своите отбори и няма да „участват“ в пазара на пилоти за 2025 и 2026 г.

В началото на този месец стана ясно, че Люис Хамилтън ще се присъедини към Ферари от началото на следващата година. Тази новина предизвика голям шок в света на F1 и на практика обърка сметките на Мерцедес и Карлос Сайнц.

Разбира се, че Норис е подписал новия договор много преди официалното съобщение на Макларън. Британецът даде да се разбере, че „не съжалява“ за това, че е останал лоялен на тима от Уокинг, особено след последното раздвижване на пазара на пилоти.

„Не съжалявам, даже съм много щастлив. Можех да изчака и имах избор“, сподели Норис. „Знаех, че възможностите ще се появят на пътя ми. Знаех какви възможности имах по онова време и навлизайки в тази година, както и какво можеше да се случи сега или през следващите няколко години. В крайна сметка не съжалявам за нищо.“

Новината за преминаването на Хамилтън във Ферари шокира всички в падока на F1, както и тези извън него. Норис обаче призна, че е очаквал подобно нещо. Британецът също така призна, че в един момент се е колебаел дали да остане верен на Макларън или да търси място другаде. В крайна сметка той е решил да остане, след като е видял новата техническа структура на тима

„Уверен съм в екипа си и в това, което успяхме да постигнем, както и в това, което можем да постигнем в бъдеще. Много съм доволен от мястото, на което се намирам в момента“, каза Норис.

„Разбира се, бих могъл да бъда по-щастлив, ако постигахме повече от целите, които мисля, че искаме да постигнем. Но основното е: Наслаждавам се на времето си с момчетата, с които съм. За мен това винаги е голяма част от живота ми. Искам да се наслаждавам на мястото, където съм.“

„Смятам, че това е важна част от опитите да се подобряваме като отбор в същото време, да познаваме всички и да подтикваме всички. Всеки е способен да стигне до това да бъде най-добрият отбор в F1. Така че съм много щастлив“, каза още Ландо Норис.

Норис завърши на 14-то място в последния ден тестове в Бахрейн. Британецът беше доволен от свършената работа през тези три дни

„Тестовете приключиха. Доволен съм от постигнатото през последните три дни и се чувствам готов за началото на сезона. Срещнахме една-две неточности тук-там, но това може да се очаква по време на предсезонните тестове“, каза Норис.

„Важното е, че сега разбираме добре автомобила. Имаме много данни за преглеждане и ще се върнем по-силни за състезанието следващия уикенд. Като цяло има положителни знаци. Разбираме по-добре работата, която трябва да свършим. Предстои ни една интересна състезателна седмица“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри даде седмо време. Австралиецът също бе доволен от натрупания пробег, но призна, че може да се свърши още работа.

„Това беше краят на тестовете. Имахме гладка и забавна сесия и навъртяхме много обиколки, което беше добре. В прилична форма сме и повече или по-малко сме там, където очаквахме да бъдем“, заяви Пиастри.

„Все още имаме да свършим малко работа. Беше полезно да направим една състезателна симулация, тъй като рядко имаме възможност да тренираме състезания по време на тестовете. Затова беше хубаво да имаме тази възможност. Следващата седмица ще видим какво е постигнал всеки. Това ще даде много повече информация за това къде се намираме. Вълнувам се и съм готов за първото състезание от новия сезон“, добави пилотът на Макларън.