Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис ще потърси информация за Рикиардо от Верстапен

Норис ще потърси информация за Рикиардо от Верстапен

1356
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис ще потърси информация за Даниел Рикиардо от Макс Верстапен, сподели самият пилот на Макларън. Веднъж той вече прибягнал до съветите на нидерландския състезател – когато разбрал, че ще е съекипник с Карлос Сайнц.

„Трудно е да знаеш какво да очакваш, докато реално не работиш с човека”, обясни Норис пред Скай Спортс.

„Преди 2018 г. малцина възприемаха Карлос по начина, по който го правят сега. Той заблестя и характерът му се прояви в много по-голяма степен. Ще ми се да кажа, че това в известна степен се дължи на мен и колко открит съм аз като съотборник. Всичко избухна през 2019 и 2020-та. Така че не знаеш какво да очакваш, нито пък какъв е другият пилот, докато не започнеш да работиш с него. Това беше ситуацията при нас с Карлос, същото ще е и с Даниел. Разбира се, Даниел го познавам малко по-добре в сравнение с Карлос преди година. Все още много неща обаче не са ми ясни. Как работи, колко подъл може да е – това са детайли иззад кулисите. Догодина ще разбера.”

„Макс ми дава добри насоки, той знаеше много за Карлос, както знае много и за Даниел”, продължи Норис

„Това е част от играта – да опознаеш съотборника си. Колкото и да ти се иска да се разбирате, понякога не се случва. Но желанието ти е да разбереш кои са силните и слабите му страни. Ако има човек, който е в състояние да ми ги посочи, това е предимство.”

Норис се разбира добре с Верстапен, с когото споделят страстта си към електронните игри. Двамата ще са в един екипаж за виртуалните 24 часа на Льо Ман в средата на юни.

Британецът каза още, че във Формула 1 най-големият ти съперник е другият пилот в тима ти.

„Необходимо е да работиш добре със съекипника си, но той е и най-сериозният ти конкурент. Трябва да науча много неща за Даниел. Но като става дума за това какво го вбесява, то Макс е човекът, когото да питам!”

 

View this post on Instagram

 

?

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on