Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Правилно отстъпих след старта, иначе щях да отнеса всички. Но бях...

Норис: Правилно отстъпих след старта, иначе щях да отнеса всички. Но бях с най-силната кола и не се възползвах

3608
0
Макс Верстапен, Ландо Норис, Джордж Ръсел
Макс Верстапен, Ландо Норис и Джордж Ръсел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис е убеден, че е взел правилно решение да отстъпи след старта на Гран при на Испания на Джордж Ръсел, за да не отнесе и него, и Макс Верстапен ако опита твърде късно спиране за втори завой. Пилотът на Макларън бе на полпозишън и се бореше със съперника си от Ред Бул, когато Ръсел прелетя покрай двамата и поведе.

„Мисля, че потеглянето ми по-добро от това на Макс. Втората фаза не бе толкова силна. Смятам, че ако Джордж не се бе изстрелял така, то щях да запазя първото място в първия завой. Той обаче прескочи и двама ни. Така че независимо от по-добрия ми метър-два старт Мерцедес-ът получи двойно изтегляне и това нямаше как да бъде компенсирано. Почти си помислих, че Джордж щеше да поведе независимо от обстоятелствата. Дори стартът ми да беше с два метра по-добър. Това се случва в Барселона. Джордж потегли силно и не можех да направя нищо по въпроса, така че мирясах“, коментира Норис.

„Заех третото място във втория завой, тъй като ако бях спрял два метра по-късно, мисля, че щях да отнеса всички с мен. Взех правилното решение да отстъпя и да оставя Джордж да поведе“, продължи Норис

Норис смяташе също така, че с тима му Макларън изтърваха възможността да спечелят Гран при на Испания в по-голяма степен, отколкото в Канада.

„Получи се така заради решение, неправилно решение или липса на решимост при взимането на решения. В Монреал определено не бяхме с най-бързата кола. Там със сигурност бе най-добра скоростта на Мерцедес. Но в Испания бяхме най-бързи. Болидът ни бе най-добрия на Каталуния. Разполагах с най-силната кола и не се възползвах максимално от това. Стартът зависеше от мен – да свърша каквото се искаше. С добро потегляне или добри решения след това щяхме да спечелим лесно“, каза още Норис.

За разлика от британския пилот Оскар Пиастри се оплака, че през целия уикенд се е борил с колата си.

„Бих казал, че това е първият уикенд, през който постоянно имах грижи. Имало е случаи, когато състезанието е било трудно, но квалификацията е преминавала добре. Този път беше мъка от началото до края. Дори в тренировките нещата просто не се получаваха. Пробвах различни неща, но така и не придобих увереност в колата. Това всъщност ми се случва за първи път в кариерата ми“, обясни Пиастри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)