Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Знаем, че догодина ни очакват още много хубави неща

Норис: Знаем, че догодина ни очакват още много хубави неща

794
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис коментира какво да се очаква от Макларън през 2024 г. Британецът се надява догодина отборът да направи още една голяма стъпка напред и дори да се бори с Ред Бул. Норис също така каза, че догодина се „очакват още много хубави“ неща от тима.

Макларън имаше ужасяващ старт на сезон 2023 в F1. Базираният в Уокинг отбор изоставаше сериозно от върха и се бореше най-вече с Алпин. Доказателство за слабата форма бяха резултатите на Ландо Норис и Оскар Пиастри, както и позицията на екипа при конструкторите- шесто място

Макларън направи огромни промени в своя болид през последните три месеца. Отборът на практика представи Б-версия на MCL60. Този ход се оказа доста печеливш, след като Норис и Пиастри започнаха да записват все по-силни резултати.

В момента Макларън е вторият по сила отбор на стартовата решетка. Британците имаха представител на подиума в 5 от последните 6 старта. В два от случаите (Япония и Катар) Макларън дори класира две коли на почетната стълбичка, което бе първи случай от двойния успех в Монца преди две години. За нещастие, тимът не успява да запише успех заради доминацията на Макс Верстапен и Ред Бул. Но от друга страна, добрите резултати на Норис и Пиастри помогнаха на отбора да се изкачи до четвъртото място при конструкторите.

Макларън работи по колата за догодина. Целта е да бъде направена крачка напред и да не се допусне повторение на случилото се по-рано през годината. Според Норис, екипът върви в правилната посока при разработването на следващата кола, която се очаква да бъде още по-бърза и ефективна.

„Откакто донесохме онзи ъпгрейд в Австрия, аз съм вторият пилот на стартовата с най-много спечелени точки. Също така смятам, че ние сме и вторият отбор на грида с най-много точки. Нека да се има предвид, че говорим за борба с Ред Бул. В крайна сметка това, което постигнахме тази година, е наистина невероятно“, сподели Норис.

„Говорим за един от най-добрите пилоти в F1 историята, който кара един от най-доминиращите автомобили“, продължи пилотът на Макларън. „Направихме няколко огромни стъпки напред. Погледнете мястото, на което бяхме в Бахрейн и вижте колко много се приближихме до Ред Бул и заговорихме за борба с този екип. Според мен това са много добри знаци.“

„Знаем, че догодина ни очакват още много хубави неща. Това ме кара да съм доста развълнуван. Няма смисъл да мислим за това преди началото на следващата година, но ще бъда оптимист. Вярвам, че можем да се справим отлично като отбор“, добави Ландо Норис. Днес британецът отбелязва своя 24-ти рожден ден.

Разработването на болида за 2024 г. ще бъде подпомогнато от новия аеродинамичен тунел в Уокинг, който беше пуснат в експлоатация през лятото. По този начин инженерите на Макларън ще бъдат по-улеснени при работата по следващите автомобили

Освен новия тунел, ще има и някои опитни технически кадри в лицето на Роб Маршал и Давид Санчес. Разбира се, двамата ще започнат работа в Уокинг през следващата година. Така влиянието им ще се усети най-вече в колата за 2025 г.