Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата цел на Алфа Ромео е да се бори с Макларън за...

Новата цел на Алфа Ромео е да се бори с Макларън за четвъртото място при конструкторите

973
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Алфа Ромео вече има по-сериозни амбиции, след като представянето на тима от началото на сезон 2022 във Формула 1 е добро. След 5 кръга от първенството екипът от Хинвил е пети при конструкторите с 31 точки. Швейцарски източници твърдят, че е имало съвещание на ръководството на отбора със собствениците, на което са били поставени целите за тази година. А те са не просто петото място да бъде запазено, а и да бъде направен опит Алфа Ромео да се бори с Макларън за четвъртото.

Отборът ще разчита на техническите новости, които ще има за състезанието в Барселона и за следващите етапи от шампионата.

„В момента може да се каже, че сме направили огромна крачка напред“, заяви шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор

„Бяхме си поставили задача редовно да се класираме за финала на квалификацията с Валтери [Ботас] и до Q2 с Гуаню [Жу]. Тази задача я изпълнихме. Много е сложно обаче да се прогнозира как ще се развие ситуацията по-нататък през сезона, защото се очаква всички да имат свързани с бюджетите проблеми. На топ отборите ще им е трудно да се придържат към лимита. На нас ще ни се наложи да внимаваме с темповете на обновление на колата.“

Васьор допълни, че засега всичко в Алфа Ромео върви прекрасно. Отборът се е сработил добре, двигателят е по-ефективен, колата върви чудесно на различни типове трасета.

Валтери Ботас пък сподели, че в Алфа Ромео са подобрили симулатора си.

„Тези съоръжения са особено важни в наши дни заради липсата на тестове“, посочи финландецът. „Подобрението на технологията позволява извличането на повече ползи от нея. Усетих каква голяма разлика има в симулаторите, когато за първи път използвах този на Алфа Ромео и го сравних с Мерцедес. Но сега има огромно подобрение. И симулаторът стана наистина много полезен при подготовката на състезателен уикенд. Все още има какво да се желае, но прогресът е много бърз.“