Начало Рали Нови отсечки и нов сервизен парк за юбилейното рали Сливен

Нови отсечки и нов сервизен парк за юбилейното рали Сливен

625
0
Гаджев и Ангелов Сливен 2019
Гаджев и Ангелов, снимка: Мегапорт

Организаторите на юбилейното 40-то Монбат рали Сливен ще предложат значително променен маршрут на участващите екипажи. Състезанието ще се проведе от 12 до 14 юни и ще е втори кръг от Българския рали шампионат и 4-и от Европейския рали трофей – Зона Балкани на ФИА.

Организацията му върви по график, като вече са известни и основните детайли. Юбилейното 40-то издание на рали Сливен ще бъде открито с церемониален старт на площад Хаджи Димитър, който ще започне в 20 часа на 12 юни.

В тазгодишната програма на надпреварата са включени 11 скоростни отсечки с обща дължина от близо 165 километра. През първия състезателен ден ще се карат 7 етапа с обща дължина от близо 108 км.

В графика му са включени класически за ралито отсечки, а денят ще завърши с изцяло нов супер специален етап, който ще има и нова локация. Освен най-атрактивната за зрителите отсечка, изцяло нов ще бъде и сервизния парк на състезанието.

Вторият състезателен ден ще предложи нови 4 отсечки с обща дължина от малко над 57 километра. Награждаването на най-бързите в юбилейното 40-то Монбат Рали Сливен ще започне в 14:55 часа.