Начало Списание Новостите за Ферари 2012

Новостите за Ферари 2012

54
0

Огромен риск пое тимът на Ферари, пренасочвайки напълно ресурсите си в развитието на болида за следващия сезон.При положение, че правилата ще се променят сравнително малко, подходът на съперниците от Ред Бул, Макларън и Мерцедес да усъвършенстват до последно колите си от 2011 г. изглежда по-логичен. В Маранело обаче са наясно, че само с радикални решения ще имат шанс да настигнат и изпреварят съперниците си и работят върху тях. Точно те са част от най-важните ни теми в този брой, макар и с все още оскъдна информация.

Залогът ва банк изглежда страховит, защото при провал (всеки резултат, различен от световна титла) Стефано Доменикали и Пат Фрай си тръгват.
Но от друга страна, това изглежда всъщност единственият възможен път за промяна на статуквото и в Маранело поемат риска да тръгнат по него. Започнаха с изпитания на ново предно крило. Като форма то може и да не изненадва, но както Крейг Скарбъро ни разкрива след вибрациите в движението на колата на Фелипе Маса, тук май по-важна ще е самата структура.

В Мерцедес също никой не крие колко ключова ще е за тима идната година и в Бракли се инвестира не по-малко интензивно. Дори и предното крило с F-duct да се окаже неуспешно, самият факт, че се мисли за подобен тип решения, свидетелства за амбиция и инвестиции и това е друга, надявам се, любопитна тема през този месец.

Предвид развитието на шампионата е повече от логично да се вглеждаме малко повече в техниката и нейното развитие, от което ще зависят състезанията догодина, но все пак поглеждаме и към симпатичните празненства на Фетел и изкачването на Ред Бул не само до върха на шампионата, но и в Хималаите.

И ако във Формула 1 всичко през 2011 г.вече е решено, то в световните ралита големият финал предстои, а последните успехи на Ситроен и Форд бяха любопитни.

Краят на годината винаги е свързан и с множество премиери на нови автомобили. Успяхме да представим цели 4 от тях,което си е постижение в натоварените откъм състезания последни седмици със слънце.

Купете електронен вариант на списанието.