Начало WRC News Нювил иска Хюндай да подобри вътрешната си структура

Нювил иска Хюндай да подобри вътрешната си структура

205
0
Тиери Нювил, Хюндай
Тиери Нювил, снимка Хюндай

Тиери Нювил настоява Хюндай да подобри вътрешната си структура не само по отношение на новия шеф на отбора. Откакто Андреа Адамо напусна отбора през декември миналата година, Жулиен Монсе е временно изпълняващ длъжността директор на тима

Понастоящем няма никакви нагласи Монсе да напусне тази роля. Французинът е щастлив да продължи да я изпълнява, ако бъде назначен като шеф на екипа. Всеоще така няма твърдо решение дали Монсе ще бъде новия ръководител на Хюндай Моторспорт в световния рали шампионат на ФИА (WRC).

Преди да оглави работата на целия отбор, Монсе беше ръководител на задвижващия агрегат на южнокорейците. В Португалия Танак предположи, че след напускането на Монсе е имало големи затруднения с двигателя.

Виждам, че той е много зает последно време. Тази година имаме доста проблеми със задвижващия агрегат. Те започнаха след като той спря да ръководи този отдел“, каза Танак пред DirtFish.

Нювил е наясно с този проблем. Според белгиеца, управленската структура на Хюндай не е напълно ясна. В резултат на това стратегическите решения на отбора са засегнати.

Всеки прави това, което може, но все още трябва да работим върху някои вътрешни структури, които трябва да подобрим. Знаем какво трябва да поправим и работим много усилено в тази посока“, каза Нювил пред DirtFish.

Запитан дали това означава, че Монсе просто трябва да бъде назначен на пълен работен ден, Н\вил уточни:

Не. Мисля, че всеки трябва да може да взема решения и да продължава напред. Изглежда, че в момента това е малко по-трудно.“

„Мога да ви кажа, че настоявах за подобряване на организацията. Не става въпрос за промяна на ръководството на Хюндай.“

„Сигурен съм, че много скоро ще се подобрим. И да, можем да бъдем още по-конкурентоспособни. Знам, че представянето на автомобила е налице. Според мен, потенциалът на автомобила  не е на 100%. Все още изпитвах известни затруднения в Сардиния.“

„Въпреки че имахме няколко трудности, все пак успяхме някак си да постигнем най-бързо време пауърстейджа]“, добави пилотът на Хюндай.

Нювил не вярва непременно, че южнокорейският производител се нуждае от смяна на персонала, за да подобри дейността си. Той предполага, че ролята на всеки член на екипа трябва да бъде изяснена.

„Става дума най-вече за това хората да имат конкретни отговорности и да взимат правилни решения. Когато това стане, съм сигурен, че ще бъдем още по-силни.“

„Това не се отнася само за шефът на отбора“, допълни Нювил. „Той има своите задължения, но ние разполагаме с различни отдели. И разбира се, работим по въпроса.“

Сезонът на Хюндай набра скорост след кошмарния старт на рали Монте Карло. Марката грабна победата в рали Сардиния благодарение на От Танак. Междувременно Дани Сордо завърши трети. Така екипът имаш два автомобила на подиума и успя да се пребори с Тойота и М-Спорт.

В следващите две надпревари в Кения и Естония Хюндай ще разчита на От Танак, Тиери Нювил и Оливър Солберг.