Начало Списание Обещаващо начало на сезона

Обещаващо начало на сезона

43
0

Новият сезон във Формула 1 започна обещаващо – предимство в квалификациите за Макларън, впечатляваща скорост в дълги серии от обиколки за Ред Бул, неочаквано първо място за Фернандо Алонсо и Ферари.

Верни на себе си, търсим детайлите зад всичко случващо се в Гран при и начина по който се промени Макларън, за да вземе преднина; търсенията на Ред Бул за да върне темпото си и в един бърз тур; какво още пречи на Ферари, за да се бори за успеха и на суха писта. Поглеждаме и към толкова коментираната система за повишавана на скоростта на Мерцедес. Разглеждаме двете най-вероятни версии за работата й, която (независимо как функционира) даде на Михаел Шумахер 15 км/ч по-висока скорост на правите в Сепанг, спрямо темпото на младият му наследник Себастиан Фетел…

Свързвайки двамата някак духовно през годините, както някога сме правили за Михаел, сега решихме да погледнем и към хората, които стоят зад успеха на настоящия шампион, да открием още малко от строго охранявания му личен свят.

Далеч не така ревниво пазена е историята на един от най-интересните шампиони във Формула 1, за който решихме да ви разкажем този път – Джоди Шектър. Южноафриканецът покори света на Гран при за едно десетилетие и след това се отдаде на различен бизнес, стигайки до това днес да е един от най-прочутите производители на екологична храна за топ ресторантите в света.

В електронен формат може да четете ТУК.

Коментари във форума.