Начало Избрани Официално: Де Врийс ще се състезава за Алфа Таури

Официално: Де Врийс ще се състезава за Алфа Таури

1337
0
Ник де Врис, Уилямс
Ник де Врис, снимка Уилямс

Ник де Врийс ще се състезава за Алфа Таури през 2023 г. Нидерландецът заменя Пиер Гасли, който напуска семейството на Ред Бул в посока Алпин. Бившият шампион във Формула 2 и Формула Е ще си партнира с Юки Цунода.

Де Врийс участва в три свободни тренировки от началото на сезон 2022 в F1 с екипите на Уилямс, Мерцедес и Астън Мартин. 27-годишният състезател направи добро впечатление и бе смятан за един от бъдещите титулярни пилоти за следващата година.

Нидерландецът замести Алекс Албон на Монца и направи добро впечатление след като записа по-добро време от Латифи в квалификацията и спечели точки в дебютния си старт в F1.

През последния месец де Врийс бе спряган за екипа от Гроув. Въпреки всичко в края на септември се появи информация, че той се е срещнал с д-р Хелмут Марко и се е съгласил да премине в Алфа Таури през следващата година. Нидерландецът потвърди тази информация. В крайна сметка днес бе обявено, че той ще се състезава за втория отбор на Ред Бул на мястото на Гасли. Преминаването в Алфа Таури означава, че бившият шампион във Формула Е ще прекъсне връзките си с Мерцедес.

„Изключително съм развълнуван, че ще се присъединя към Скудерия Алфа Таури през 2023 г. Искам да благодаря на Ред Бул и на отбора от Фаенца за предоставената възможност да карам в F1“, сподели де Врийс.

„След F2 поех по малко по-различен път в моторните спортове. Честно казано, F1 винаги е била моя мечта и съм благодарен, че успях да я осъществя.“

„Имах много шансове да изпитам автомобила за тази година. Мисля, че това ме постави в отлична позиция за предстоящия сезон. Надявам се това да ми е помогнало да се подготвя за голямото предизвикателство, което предстои през следващата година.“

„Прекарах по-голямата част от тийнейджърските си години в Италия, където се занимавах с картинг. Заради това винаги съм се чувствал като у дома си в тази страна.“

„За мен е страхотно да се присъединя към италиански отбор, който вече е истинско семейство. Също така нямам търпение да се запозная с всички и да започна да изграждам отношенията ни преди следващия сезон“, добави Ник де Врийс.